IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бой, арести и кръв до фабриката на Tesla в Германия

1200 протестират срещу разширяването на завода, веят се знамена на Палестина и на терористи (ВИДЕО)

Десетки демонстранти атакуваха през релсите на фабричната железопътна линия завода на Tesla край Берлин. Неколцина от тях успяха да прескочат оградите за диви животни и предизвикаха сбивания с полицията. 

 
фабрика на Тесла, бунтове


Протестите са срещу плановете за разширяване на завода, който се намира на 30 км. от Берлин. Това ще доведе до изсичане на гората отстрани, твърдят активистите. Общината трябва да гласува решението на 16 май.

Противниците на американския гигант бяха влачени по земята. Говорител на полицията описа ситуацията като „динамична“. Униформените използваха лютив спрей и палки. Според полицейско изявление от 19 часа няколко души от атакуващите са ранени, включително 21 полицаи.

Длъжностните лица бяха предупредени за протеста и обезопасиха железопътните релси, електропроводите и водопроводите около автомобилния завод. Въпреки това демонстрантите успяха да постигнат пробив. Районът просто е твърде просторен. Протестърите използваха хитра тактика, като две групи атакуваха многократно от няколко посоки, за да объркат полицията, която трябваше да пази на площ от около 300 хектара. След часове на гонене ситуацията се успокои. Голям брой противници на Tesla се върнаха към протестния лагер на селския път, каза говорител на полицията. Отново имаше повиквания към Спешна помощ и единични арести.



Денят започна с разрешено от общината шествие срещу Tesla в протестния лагер в Grünheide. Демонстрацията трябваше да премине по път L23 до завода на автомобилния гигант. Според полицията цялата колона внезапно се е разделила на гарата. Стотици участници спринтирали в гората отдясно и отляво на пътя в опит да преодолеят загражденията към заводските помещения. Според говорителя на полицията Хайнеман обаче това не е проработило. Уж еко, пък демонстранти точно са стъпкали и защитна ограда срещу жаби.

Полицията беше разположена стотици униформени от няколко федерални провинции. Водни оръдия също чакаха атаката, но не са били използвани.
В допълнение към атаката срещу завода на Tesla имаше и седяща демонстрация на магистрала 23 близо до фабриката. Около 70 души блокираха и изхода от магистрала А10, съобщиха от полицията. Някои активисти се „залепиха“ за пътя, други барикадираха с паднали дървета.

 
фабрика на тесла, бунтове


Около обяд група хора успяха да стигнат до летището. Там има паркирани стотици автомобили Тесла, приготвени за износ. Според полицията левичарите са блокирали пътя за достъп близо до главнаия портал и са хвърляли пиротехника. Освен това  някои от противниците на Tesla са се „залепили“ за колите.

Демонстрантите репетират атаката срещу фабриката от четвъртък. Полицията също се опасява от атаки като тези, които се случиха срещу захранването на Tesla през март. Отговорната левичарска „Vulkan Group” заяви в интернет, че „очаква с нетърпение една вълнуваща седмица на действие” и че има „много възможности за атакуване на компании като Tesla ”! От вчера в лагера до завода са регистрирани към 1200 протестиращи. Хората там далеч не са само еко настроени. Веят се знамена на Палестина,  както и леко променени флагове на терористите от RAF (заб. забранената групировка „Червена армия“).

В своя профил Илон Мъск написа, че няма реално успешно нахлуване във фабриката. Служителите там са разпуснати да работят по домовете. „Защо властите пускат толкова лесно леви протестиращи“, възмути се собственикът на Tesla.

Снимки: Bild, видео: YouTube

 

0 от 500
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Жак Ширак ( преди 2 месеца )
    ..."веят се знамена на Палестина и на терористи" т.е. на палестина и изсраел
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 2 месеца )
    Какъв е коментара по темата от форумния любител на електромобили Тесла и каращ личен ДВГ автомобил? Тесла сега жертви ли са или поредни иззедници на природа и вододайни зони?!
  • #17
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Лили Барута ( преди 2 месеца )
    Тоя тип Мъск унищожи стотици декари гори и създаде направо там пустиня за своите тенекий - рядко грозни коли. Хората са прави да протестират !!!
  • #16
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Смех ( преди 2 месеца )
    Немските аборигени в атака.Дон Кихот на кон с копие срещу Вятърната мелница. Английските работници срещу тъкачните станове.
  • #15
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    една година общественополезен труд и проблема с безделниците зелените и всичкото леви десни център ляво дясно се приключва труда ще ги направи свободни
  • #14
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Браво ( преди 2 месеца )
    Прави са хората, Европа е прекалено презастроена и продължава да се унищожават плодородни земи. В Германия има премного индустриални площи на изоставени или спрени производства, обаче е по-лесно да отидеш на чистичко, а не да обезопасяваш налични терени
  • #13
    7 rate up comment 4 rate down comment
    q ( преди 2 месеца )
    *** щвабета. Еко активисти - друг път. Искат си дизелаците и старите пърдаци. Това и ще получат. Това и ще ядът. Вместо работни места - лозунги. Всъщност някой си мисли, че е много хитро натрупалото се социално напрежение ще бъде пренасочено към външен враг - в случая Тесла. А днес Елън удари джакпота със забраната на всякакъв внос от Китай в САЩ.
  • #12
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Антикомунист ( преди 2 месеца )
    Най мразя протестъри, безмозъчни некадърници слушащи популисти политици, псевдоеколлози, мързеливци гледащи в чуждата паница , абе червенолява смрад......
  • #11
    12 rate up comment 11 rate down comment
    До 8 ( преди 2 месеца )
    "ХЕХЕ 2 ( преди 4 минути )ТАМ ИМА народ тука няма нищо !" Да разбирам ли че приемаш това като добра новина и че симпатизираш на тези агресори, точно както на лудитите, които едно време са били против прогреса и по същия начин се нахлували в предприятията и са чупели становете?
  • #10
    15 rate up comment 11 rate down comment
    До 1 ( преди 2 месеца )
    Германците на бунт срещу нашествието на електромобилите, защото въобще не се справят на този фронт. Притесняват се Тесла да не вземе да изпълни плановете си за 20 милиона продажби, но пропускат че на този фронт главният им враг не е Тесла, а китайците. Не се усещат че Тесла е техен съюзник срещу китайците и дава хляб на германските работници, които ще останат без хляб, ако победят китайците. Нещо на което всички антиелектрици много се радват и не виждат заплахата.