IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дефектно съединение провалило Toyota на "Льо Ман"

Японците все още не знаят каква е причината за повредата

Дефектно съединение провалило Toyota на

Дефектно съединение между турбината и интеркулера е станало причина един от двата спортни прототипа на Toyota да се размине с победата в легендарното състезание "24 часа на Льо Ман", проведено миналата седмица. Това съобщи представите на тима пред изданието Motorsport.
Дефектно съединение провалило Toyota на
Болидът на японците водеше в надпреварата, но в последната обиколка се появи дефект в електронното управление на турбината. От отбора са реагирали незабавно и са променили настройките от разстояние, но вече е било късно и автомобилът не успя да завърши надпреварата. В момента отборът провежда вътрешно разследване, но се изключва възможността проблемът да е бил свързан с повредата, която болид на тима получи по време на състезанието на "Спа" през май.

По време на "24 часа на Льо Ман" прототипът Toyota TS050 Hybrid уверено вървеше към крайна победа, но в последната обиколка загуби мощност. Когато до финала на състезанието оставаха само 3 минути и 25 секунди, колата на екипажа Кадзуки Накаджима, Себастиен Буеми и Антони Дейвидсън спря на старт-финалната права и бе задмината от автомобила на Porsche, който в крайна сметка завърши на първо място в класирането.

Машината на Toyota така и не стигна до финала, а втори в състезанието финишира другият болид на тима, управляван от пилотите Стефан Саразен, Майк Конуей и Камуи Кобаяши.

Снимка: Toyota Motorsport

0 от 500
  • #26
    25 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ауее, тоя Ярослав да не би да е бачкал принудително на някаква оризова плантация във Виетнам, направо се е побъркал с тоя ориз. Баси изпушилия злобар, честно.Иначе Порше и Ауди тотално си доминират в това легендарно състезание в последно време, няма как да се отрече. Все пак, може би щеше да е заслужено и Тойота да спечелят малко, че бая зор видяха, но си е 24 часа на Льо Ман, не 23 часа :)
  • #25
    28 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    държавата определя директива, всички иновации в света, да бъдат внедрявани първо от тях. --------------- Бях сигурен,че си пиша с невероятен *** и тесноскроен клиширан ***.
  • #24
    33 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не знам какво не измислят японците, но Тойота е пълна с патенти за хибридните разработки и водородните коли. Много неща измислят японците, после германеца прекопира. Така е в модерните времена, не в миналото,клишетата ги остави на баща си и в кръчмата.2016 година сме, не 78-***!
  • #23
    29 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ахаха, то понеже Тойотите не са бързи затова спечелиха цялото състезание за издръжливост миналата година.
  • #22
    26 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Японците нищо не измислят, но пък още след втората световна война, държавата определя директива, всички иновации в света, да бъдат внедрявани първо от тях. Ок. Започва едно голямо пазарене на патенти от Европа и САЩ и внедряването им в бита.Електрония часовник е американска измислица, но по света знаем само за японските, телевизора е измислен от Германците, но пак знаем за японските, така е с всичко останало, коли, процесори, монитори,ракети, оръжия и т.н. каквото още там се сетите.
  • #21
    39 rate up comment 4 rate down comment
    RS1600 ( преди 7 години )
    Абе вие сте големи злобари. И аз не съм фен на Тойота, ама ми стана мъчно за тях. Направиха 23 часа и 55 мин. перфектно състезание. Колата беше бърза, стратегията отлична, пилотите караха фантастично.Да загубят така е покъртително, особено след няколкото им втори места досега.А иначе спретнаха чудесна битка с Порше, докато Аудитата нонстоп се чупеха.Страхотна битка имаше и в GT Pro между Ferrari и Ford. Евала на Ford, от раз успяха да се преборят.
  • #20
    34 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А ауди хич и не ме интересуват . За мен те са германските волги,скучни,тромави и еднакво безидейни.И най-вече трошливи еднодневки.
  • #19
    30 rate up comment 16 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    Аха,аха те Ауди затова спечелиха на Силвърстон и на Спа,щото тояга *** са много бързи.На Спа едната оризарка нали изпуши на третия час.И пак тоталка.Тя май същата,която се счупи на Ле Ман.Верно са здрави японските коли.Издържат цели 23 часа,а смотаните Аудита и Поршета едвам изкарват 24.По радиото на тоягата се чува I have no power,i have no power,а в Поршето се чува-Push,push,push!!!
  • #18
    30 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Мани,мани.без малко да спечелят и пак по-бързи от германските ауди.Не можеш да сравняваш германските занаятчии с японските автомобилни инженери. Едните правят едно и също векове,а другите са пионери и иноватори.И правят най-здравите автомобили в света.
  • #17
    37 rate up comment 18 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 7 години )
    "Японците са най-добрите автомобилни инженери."Сериозно ли бе?Затуй ли вече 6 дни не могат да разберат,защо кашона им е тотал щета на 23-я час?Ауди за общо 8 минути смениха настройките на двете коли в 1 часа през нощта,а тия дръпнатите не могат да разберат как собствената им кола се счупи.Много ориз има да рупат джапанките докато стигат хер Фердинанд мойто момче.Тая година без малко да спечелят,ама NO POWER,NO POWER,хахахахахахахахах.