IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов Дизелгейт с епицентър Франция?

Проверяват Renault, акциите на редица европейски компании се сринаха

Нов Дизелгейт с епицентър Франция?

Резултатите от проверката:
Колите на Renault покриват нормите

На хоризонта се задава нов Дизелгейт, като този път епицентърът е Франция. Службите в страната проверяват офиси на Renault във връзка с разследване за измама, свързана с емисиите вредни газове, съобщи Ройтерс.
Нов Дизелгейт с епицентър Франция?
Снимка: Ройтерс

Посочва се, че разследването е насочено към съоръженията на производителя, които отговарят за сертифицирането на двигателите. Marketwatch допълва, че са иззети личните компютри на няколко директори.

"Няколко офиса на Renault бяха претърсени от следователи, разследващи измами", посочи пред Ройтерс представителят на Общата конфедерация на труда (CGT) Флоран Грималди. "Засега не е потвърдено, че става дума за емисиите азотен оксид, но като се имат предвид проверените сектори, мислим, че може да има връзка с тях", допълни той.

От Renault заявиха, че следователите не са намерили никакви доказателства за измамни устройства в автомобилите на марката.

Въпреки това обаче информацията мигновено се отрази на производителя, като акциите на Renault сринаха в четвъртък с над 20 на сто - най-ниското ниво от 1994 година насам, а пазарната капитализация на компанията намаля с 5 милиарда евро.

Притесненията за нов скандал в Европа повлияха и на други производители. Спад от 6,8% отбеляза Peugeot, при BMW той е 4,6%, при Daimler - 5,7%, при VW - 4,4%, а при Fiat Chrysler Automobiles (FCA) - 7,87%, допълва Marketwatch.

Припомняме, че само преди месец от
Renault обявиха, че ще инвестират 50 млн. евро, за да се уверят, че реалните вредни емисии на техните коли отговарят на регистрираните в лаборатория.


Тагове: renault
0 от 500
  • #5
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Е да ... ( преди 8 години )
    Франция е по-бедна от Германия.
  • #4
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Закривай!! ( преди 8 години )
    Помииярника рено!
  • #3
    13 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Абсолютно нормално и естествено е полудържавните перачници винаги да са до гуша в далавери. Ето го случая със СОЦваген, ето сега и френския му събрат рено!Разликата е, че СОЦваген бързо го изловиха благодарение на независимите контролни органи на САЩ, впрочем същите които забраниха продажбата на рено в северна Америка. От друга страна рено сега ще върти и суче за да излезе чисто от помията с която се храни - все пак проверката е в родната Франция.
  • #2
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Xexe ( преди 8 години )
    Dizela e nai-golqmata prostotiq izmislqna nqkoga.Estestveno e izmislena ot tup germanets!
  • #1
    15 rate up comment 10 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    С този дизел производителите само ще си чукат главите, да минават направо на хибриди.