IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов Дизелгейт с епицентър Франция?

Проверяват Renault, акциите на редица европейски компании се сринаха

Нов Дизелгейт с епицентър Франция?

Резултатите от проверката:
Колите на Renault покриват нормите

На хоризонта се задава нов Дизелгейт, като този път епицентърът е Франция. Службите в страната проверяват офиси на Renault във връзка с разследване за измама, свързана с емисиите вредни газове, съобщи Ройтерс.
Нов Дизелгейт с епицентър Франция?
Снимка: Ройтерс

Посочва се, че разследването е насочено към съоръженията на производителя, които отговарят за сертифицирането на двигателите. Marketwatch допълва, че са иззети личните компютри на няколко директори.

"Няколко офиса на Renault бяха претърсени от следователи, разследващи измами", посочи пред Ройтерс представителят на Общата конфедерация на труда (CGT) Флоран Грималди. "Засега не е потвърдено, че става дума за емисиите азотен оксид, но като се имат предвид проверените сектори, мислим, че може да има връзка с тях", допълни той.

От Renault заявиха, че следователите не са намерили никакви доказателства за измамни устройства в автомобилите на марката.

Въпреки това обаче информацията мигновено се отрази на производителя, като акциите на Renault сринаха в четвъртък с над 20 на сто - най-ниското ниво от 1994 година насам, а пазарната капитализация на компанията намаля с 5 милиарда евро.

Притесненията за нов скандал в Европа повлияха и на други производители. Спад от 6,8% отбеляза Peugeot, при BMW той е 4,6%, при Daimler - 5,7%, при VW - 4,4%, а при Fiat Chrysler Automobiles (FCA) - 7,87%, допълва Marketwatch.

Припомняме, че само преди месец от
Renault обявиха, че ще инвестират 50 млн. евро, за да се уверят, че реалните вредни емисии на техните коли отговарят на регистрираните в лаборатория.


Тагове: renault
0 от 500
  • #25
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Xexe ( преди 8 години )
    Tuka vagen nqmat prust tui kato ministurkata na Frantsiq po ekologiq e kazala che sa zavisheni!Che frantsuzite sa tupi e qsno na vseki normalen chovek!No...
  • #24
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е тя с времето нараства, с всеки модел ;)
  • #23
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    фау-вето си сменя слогана, рено да използва скандала и да смени поне вагината на капака!)))
  • #22
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не подскачайте толкова - опитаха се да им извадят очите, а им изписаха веждите. ;)Подобно на съмненията и теста на Опел Зафира преди месец, колата се оказа във всички норми.Вагините се опитват да дръпнат още някой в калта, но се оказва, че продължават да са най-големите ***.
  • #21
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Xexe ( преди 8 години )
    Tiq frentsi sami se preebaxa.Kakvi glupatsi!Qvno samo qponski shte se karat.Tiq nqmat stigane!
  • #20
    6 rate up comment 11 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    ...не защото аз мисля така,а защото големи "еколози" като теб си хвърлят фасовете и обелките от банани където им падне.Ама инак дизелите на Рено и ВАГ им пречат и ги тровят,ха-ха-ха.Все едно лицемерите на "Грийн пийс" да взривят рибарски кораб,за да спрат замърсяването на океана.Що не взривят рафинерия на Тексако?Щото Тексако ще спре да им плаща.Че и вашата работа,затворете заводите на Рено и ВАГ и света ще се изчисти от парникови газове.То бива "оптимизъм" ама твоето граничи с ... безграничното
  • #19
    6 rate up comment 13 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "твоята логика всяка голяма фирма може да си прави каквото си иска"Ами те си правят каквото си искат бе,мислител.Защо американците не подписват протокола от Киото?Защо Канада го подписа и след 5 години излезе и не ще да чуе за него?Защото Ексон-Мобил,Коноко-Филипс,Тексако-Шеврон и Сънкор Канада разкопаха петролните пясъци в северна Америка.Най-големите замърсители са Китай и Америка.Седнали да мислят за екология,щото 600000 немски дизели им оцапали въздуха.Ха-ха-ха.Не вървим напред не защото...
  • #18
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Sosa ( преди 8 години )
    То , че е японска си личи по ръждата ама не е дизел.
  • #17
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Sosa ( преди 8 години )
    Ко медията сложете поне на снимката някой *** ауспух от TDI. Толкова ли е трудно. Какво сте сложили тоя раждясал ауспух от бензинака. Или това е японски дизел.
  • #16
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не бързайте да се радвате, още нищо не е доказано, както при ВАГ http://***.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/industry/12099314/Nearly-2bn-wiped-off-Renaults-shares-on-reports-of-emissions-probe.html