IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нов Дизелгейт с епицентър Франция?

Проверяват Renault, акциите на редица европейски компании се сринаха

Нов Дизелгейт с епицентър Франция?

Резултатите от проверката:
Колите на Renault покриват нормите

На хоризонта се задава нов Дизелгейт, като този път епицентърът е Франция. Службите в страната проверяват офиси на Renault във връзка с разследване за измама, свързана с емисиите вредни газове, съобщи Ройтерс.
Нов Дизелгейт с епицентър Франция?
Снимка: Ройтерс

Посочва се, че разследването е насочено към съоръженията на производителя, които отговарят за сертифицирането на двигателите. Marketwatch допълва, че са иззети личните компютри на няколко директори.

"Няколко офиса на Renault бяха претърсени от следователи, разследващи измами", посочи пред Ройтерс представителят на Общата конфедерация на труда (CGT) Флоран Грималди. "Засега не е потвърдено, че става дума за емисиите азотен оксид, но като се имат предвид проверените сектори, мислим, че може да има връзка с тях", допълни той.

От Renault заявиха, че следователите не са намерили никакви доказателства за измамни устройства в автомобилите на марката.

Въпреки това обаче информацията мигновено се отрази на производителя, като акциите на Renault сринаха в четвъртък с над 20 на сто - най-ниското ниво от 1994 година насам, а пазарната капитализация на компанията намаля с 5 милиарда евро.

Притесненията за нов скандал в Европа повлияха и на други производители. Спад от 6,8% отбеляза Peugeot, при BMW той е 4,6%, при Daimler - 5,7%, при VW - 4,4%, а при Fiat Chrysler Automobiles (FCA) - 7,87%, допълва Marketwatch.

Припомняме, че само преди месец от
Renault обявиха, че ще инвестират 50 млн. евро, за да се уверят, че реалните вредни емисии на техните коли отговарят на регистрираните в лаборатория.


Тагове: renault
0 от 500
  • #45
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Водорода за колите се произвежда като отпадъчен продукт от синтеза в АЕЦ,както дизела се извлича от петрола след бензина, а не с разлагане на вода, той де факто пак си го има сега просто се изхвърля калто се е изхвърляла нафтата. Елекрическо замърсяване има и от смартфоните метрото радиокулите и запалителните системи на бензиновите коли, ама дай да спрем всичко и да минем изцяло на въглища петрол и димни сигнали.Относно европейските автомобилостроители, който *** клиенти да си носи последствият
  • #44
    0 rate up comment 1 rate down comment
    olo ( преди 8 години )
    Честит окис
  • #43
    12 rate up comment 3 rate down comment
    OMG! ( преди 8 години )
    Явно наистина карането на рено сериозно влошава здравето. Особено психическото!
  • #42
    8 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 8 години )
    не бой се, за теб реното ще се погрижи - я с дефектни спирачки, я със счупено окачване: голям е асортимента!пали свещ преди да се качиш др. път!
  • #41
    5 rate up comment 3 rate down comment
    OMG! ( преди 8 години )
    Но трябва да изхвърли акумулатора, алтернатора, радиото , навигация- ако въобще има и като Фред Флинстоун да го кара реното!
  • #40
    10 rate up comment 4 rate down comment
    тогава: ( преди 8 години )
    изключи си TV, РС, печката, хладилника,бойлера, и никви SMS или GSM-разговори повече!бе направо спираш тока, качваш се на рендака и кой като тебе! )))))))))))))))))))
  • #39
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 8 години )
    а ти електричка ли си карал или по-скоро рено? че си толкова увреден ...
  • #38
    7 rate up comment 4 rate down comment
    До Germany ( преди 8 години )
    Яж си вурста и моля - не замърсявай темата!
  • #37
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Germany ( преди 8 години )
    вие сте луди.аз съм си аз.добре аз Germany казвам.японците са върха немците са *** америка е почти маика тереза в държавен вариант.малко правокираха корея виетнам ирак украина иран сирия посъздадоха ИД *** не се косете те мислят главно за хората.еи за това спрях да пиша тука.като ти кажа че япония е велика кво те грее бе човек.само показваш че си тесногръд и не даваш право на хората да имат мнение.това интелигентно ли е.като за фен на високи технологии.риторичен въпрос пич.
  • #36
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Germany ( преди 8 години )
    всъщност yaroslav_stanchev е прав за почти всичко за съжаление за момента няма технология не само за возилата която да е чиста наистина.като едно куче например имам предвид.от раждането до смъртта си то е в хармония с природата.при наще технологии наи-много да прикрием замърсяването по веригата.не ме разбираите криво-дизелите не са ми първа любов.мърлят наи-много.факт.просто нямаме чиста технология.засега.ПС един приятел има 320 ЦДИ и ауспуха е в пъти по-чист от тоя на снимката...