IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen призна за манипулиране на 3.0 TDI

Компенсации за европейските клиенти няма да има

Volkswagen призна за манипулиране на 3.0 TDI

Устройство за манипулиране на данните за вредните емисии е поставяно и на двигателя 3.0 TDI, призна Volkswagen of America. Американското подразделение на германския концерн обяви, че засегнатите в САЩ автомобили са най-малко 85 000.
Volkswagen призна за манипулиране на 3.0 TDI
Снимка: Volkswagen

Въпросният дизелов двигател се поставя на модели на Audi, Porsche и Volkswagen, като само преди месец Американската федерална агенция за защита на околната среда обяви, че е открила нередности и в този агрегат. Тогава от Volkswagen AG отрекоха информацията, но сега я потвърждават в официално съобщение.

Става ясно, че използваното при 3.0 TDI V6 устройство е различно от това, което е поставяно при 4-цилиндровите дизелови мотори от семейството EA189 - 1.2 TDI, 1.6 TDI, 2.0 TDI.

Към момента липсва допълнителна информация, не се съобщава нищо и за моделите с двигателя 3.0 TDI V6, които са продадени в Европа.

От Volkswagen обаче обявиха официално пред Automotive News Europe, че за клиентите със засегнати коли в Европа не се предвиждат бонуси. На американките си клиенти концернът предостави пакет "Добра воля", включващ предплатена карта с 500 долара, карта за безплатно обслужване на стойност 500 долара и 24-часова безплатна пътна помощ за срок от 3 години.

В Европа Volkswagen Group ще поеме разликата в данъците на засегнатите автомобили.

Още по темата:
Volkswagen призна за проблем при бензинови модели
VW изнесе лист със засегнатите коли

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #33
    16 rate up comment 3 rate down comment
    оня същия ( преди 8 години )
    до комплексарчето: Аууу чакай бе, не видях че караш кошница дето се състезава в Льо ман... ходи се прегледай, имаш нужда.
  • #32
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какви гледни точки CO2 се изпуска в огромни количества от вулканите с циркулиращи във времевите периоди стойности. Co2 пряко не убива хора и не води до дихателни проблеми в количествата, в които се съдържа във въздуха дори в най-натоварените от транспортна гледна точка места в света.От друга страна NOX и PM10 са основните причинители на смъртни случаи и ся пряко свързани със смъртни случаи.Да не говорим, че са канцерогенни повечето от тия PM10 частици и водят пряко до рак.Гледна точка-истинска
  • #31
    5 rate up comment 15 rate down comment
    гледни точки.. ( преди 8 години )
    След, като американския регулатор EPA отзова 482 хиляди автомобила преди два месеца това е поредният удар за VW. В интерес на истината със сигурност огромните американски двигатели, които се помещават в масово използваните в големите пикапи имат много по-големи нива на отделяни вредни емисии от двулитровите и трилитрови германски агрегати. Но разликата между представените данни и реалността е била основната причина за световния скандал.Постоянната борба за по-големи продажби е ожесточена и явно някои пристъпват към непозволени неща, но бъдещето ще покаже дали това е валидно само за един производител или са много. Не знаем кое е по-опасното в случая - проблема с ключа при автомобилите на GM, който доведе до немалко фатални грешки или пък проблема с еърбеговете на японския производител Takata.
  • #30
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А същите тези дето се напъват да ни обяснят как ВАГ са велики и това са глупости, преди 2 седмици пищяха, че няма вариант, в който и 3.0 tdi да е манипулиран, а се оказа ОБРАТНОТО. Както винаги вагонетките са с пълна липса на умствен капацитет.Странно каква сделка са сключили с Китай, за да не ги обладаят и там мощно. А ако трябва да плащат в ЕВРОПА за 3.0 tdi двигателя, то тия наистина фалират. Те затова и бягат, като дявол от тамян. Всичко зависи сега от това колко са *** клиентите им.
  • #29
    4 rate up comment 23 rate down comment
    до "оня същия&q ( преди 8 години )
    Защо ли високотехнологичните ти v6 японски хибриди един "тракащ" дизел от Ауди ги прави смешни цяла година на всички писти:Льо Ман,Силвърстоун,Фуджи,Бахрейн и въобще където ги хванат!? По милост им позволиха в последното състезание в Бахрейн да стъпят на най-ниското стъпало на почетната стълбица,че да не ги изгубят за догодина.
  • #28
    26 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Как всички други могат да спазват правилата, а швабите не? Наистина трябва да си много *** и елементарен човек, за да продължаваш да хвалиш тая марка след всичките скандали и лъжи, в които ги хванаха и ги принудиха да си признаят!Що за *** би наричал " Най-технологична" компанията, която сама признава, че ***, за да покрие стандарти,за които сама лобира?Тая България е пълна с елементарни частици, ама като гледам откакто европа се напълни с ***,араби и турци и те не са на по-високо ниво
  • #27
    26 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Абе мишоци, това че талигите, които сте си купили тровят и нас е наш проблем. Там сервизите и милионите дефекти си ги оправяйте си и трайте, че да не ви *бава някой в кръчмата. Ама, за да се спре това явно трябва на светофара да изхвърля шофьора на ВАГ таратайката и да я бракувам насилствено, така ли? Селски профани решили да тровят хората, че и сметка им държат. Лайненца с комплекси карат Аудита, по-бедните VW, а най-бедните Сеат и шкода. Умните ако искат немско карат мерцедес,бмв,опел, форд
  • #26
    3 rate up comment 17 rate down comment
    ами различно! ( преди 8 години )
    "нашичкия със двутонния бълващ сажди шлеп нов внос, си мисли че кара нещо много вървежно... да се смееш ли да плачеш ли"..Аз със сигурност се усмихвам като карам моя "двутонен шлеп", за теб нямам представа..И да ти кажа-никога не е бил "нов внос"!
  • #25
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    колкото по-бързо изчезнат, толкова по-добре за всички. А пък за болните "фенове", толкова сте зле че ако дойдат да ви пикаят отгоре от ваг, ще викате "още", сигурен съм
  • #24
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Koльо Камиона ( преди 8 години )
    Май всичките им двигатели са менте. Американското правителство се грижи за гражданите си и защитава правата им, докото позицията на европомиярите е ясна - гражданите да духaт супата,кой се минАл, минАл се.