IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS6 Sportback e-tron получава 805 конски сили

Спортният седан на ток ще се конкурира с BMW M5 PHEV и Mercedes-AMG EQE

Германският производител Audi подготвя най-мощния модел в гамата си - RS6 Sportback e-tron. Той ще се базира на новия A6 e-tron и ще бъде електрическа алтернатива на традиционния RS6 с двигател с вътрешно горене, който според новата класификация на моделите на Audi ще носи името RS7.


Audi RS6 Sportback e-tron


На основа на снимки на тестови прототипи, художниците на Carscoops решиха да създадат своя собствена визия за бъдещия дизайн на седана. Те предвиждат за модела радиаторната решетка Audi "Singleframe", мускулеста броня със сложни вентилационни отвори, както и отделна оптика.

Освен това електрическият автомобил получава големи лети джанти, червени спирачни апарати, големи аеродинамични елементи с масивен дифузьор и непрекъсната LED лента, свързваща задната оптика.

Все още няма снимки на интериора. Audi вероятно може да даде на новия модел салон, подобна на Q6 e-tron. Той включва 11.9-инчов цифров екран на арматурното табло и 14.5-инчов централен мултимедиен екран с допълнителен 10.9-инчов екран за пътника. Серийният модел също е вероятно да включва проекционен дисплей, както и спортни детайли като уникален волан, седалки тип "кофа" и червени декоративни елементи по панелите.

Известно е, че електрическият автомобил ще бъде базиран на платформата Premium Platform (PPE) на Volkswagen Group, която се използва от Porsche Macan. Тя поддържа инсталирането на спортно въздушно окачване и следователно най-вероятно новият модел също ще го получи.

Според слуховете RS6 e-tron ще е с мощност от 805 к.с. и задвижване на четирите колела, като ще се конкурира с BMW M5 PHEV и Mercedes-AMG EQE. Очаква се представянето и началото на продажбите да са насрочени за втората половина на тази година.


0 от 500