IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Над 2100 Lamborghini Urus влизат в сервизите

Предният капак на супер кросоувъра може да се отвори в движение

Италианският производител Lamborghini обяви сервизна акция на кросоувърите Urus, включително модификациите на Urus Performante и Urus S. Моделите от 2023-2024 г. ще бъдат изтеглени заради възможно отваряне или дори отделяне на капака по време на движение, съобщиха от компанията.


Lamborghini Urus


Сервизната акция засяга 2133 автомобила, но автомобилният производител смята, че само два процента от тях имат този дефект. Проблемът е в нитовете, закрепващи ключалката на капака. В Lamborghini са открили, че щифтовете с нитове, които закрепват резето към каросерията на автомобила, може да са дефектни поради грешка в производствения процес на доставчика.

При скорости над 150 км/ч този проблем може да доведе до образуване на малки пролуки между капака и предната броня. Повишеният въздушен поток може да претовари заключващия механизъм, причинявайки повреда. Това може да доведе до рязко отваряне на капака, което да затрудни видимостта на водача.

Освен това не може да се изключи повреда на предното стъкло. В най-лошия случай капакът на двигателя може напълно да се отдели от автомобила, създавайки опасност за другите участници в движението.

В Lamborghini за разбрали за потенциалния проблем през миналия август. Компанията е получила две гаранционни претенции от Европа относно неправилно подравняване на предния капак и калниците на Urus. По тази причина производителят е стартирал разследване заедно с доставчика.

През февруари тази година е регистриран инцидент в Индонезия, при който предният капак на Urus се е откъснал напълно при висока скорост. След това Lamborghini са започнали ново разследване и са открили дефектни нитове на фиксатора. В същото време доставчикът е започнал производството на по-здрави детайли.


0 от 500