IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW: Ще платим сметката на клиентите си!

Концернът поема разликата в данъците на засегнатите автомобили

VW: Ще платим сметката на клиентите си!

Германският концерн Volkswagen ще плати всички допълнителни такси, наложени на клиентите, които притежават засегнат от скандала автомобил, съобщава Ройтерс.
Volkswagen: Ще платим сметката на клиентите си!
Снимка: Ройтерс

Преди няколко дни концернът обяви официално, че е открил несъответствия в СО2 емисиите на приблизително 800 000 свои коли в Европа. Именно на въглеродните емисии, свързани пряко с разхода на гориво, са базирани данъчните налози в повечето страни от ЕС. Тъй като те са по-високи от първоначално обявените от Volkswagen, по-високи ще бъдат и данъците на колите.

Това обаче няма да бъде за сметка на клиентите, като концернът ще плати разликата, се казва в информацията. От Volkswagen са изпратили официално писмо до финансовите министри на държавите от ЕС, в което уведомяват, че допълнителната сума ще бъде за сметка на концерна.

Решението бе определено като правилно и логично от анализатори, които посочват, че евентуални съдебни процеси биха коствали на концерна по-сериозна сума. Точно колко ще струват на Volkswagen допълнителните налози не е известно към момента. Ясно е обаче, че последиците от скандала ще бъдат огромни. Швейцарската банка Credit Suisse изчислява, че Дизелгейт може да струва на концерна до 78 млрд. евро.

Припомняме, че скандалът засяга около 11 млн. коли от марките VW, Audi, Skoda и Seat в света. Концернът вече обяви сервизна акция за автомобилите с двигател 1,2 TDI, 1,6 TDI и 2,0 TDI (EA189 / Евро5), която ще стартира от началото на 2016 г. Миналата седмица проблем бе открит и в моделите с дизелови двигатели с обем 1,4, 1,6 и 2,0 литра, произведени през и след 2012 г., както и при бензиновия агрегат 1.4 турбо, оборудван със система за деактивация на два от цилиндрите при ниско натоварване. Съобщено бе и за манипулации при 3,0-литровия V6 TDI, но от Volkswagen отрекоха подобен сценарий.

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не знам за ФИАТ, ама ВАГ са с по-ниско качество вече от ФИАТ и имат повече дефекти... смятай там какъв е качествения контрол. От опит говоря не на изуст. Взех си гоуф 4 преди 6 години, 1.9 дизел уж много здрав и запазен със сервизна история и всички документи.Смених - Съединител + маховик, МАП сензор, механизъм за прозорците ( предните ), турбо, доста работи по окачването и др. дребни.После карах алфа 147 1.9 jtd - за 3 години предни носачи и съединител без маховика.Никога повече ВАГ.
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Инфо ( преди 8 години )
    Всички покриват неща, независимо от марката. Хонда имаха проблем с електрониката на Civic преди 7-8 години. В движение спирачките се самонабиват все едно си скочил на тях,опасно за живота но мина тихичко с подмяна старо за ново. Форд са имали модел който се пали лесно при удар, но решават че е по-евтино да платиш на жертвите отколкото обратно повикване. Тойота държат рекорда за обратни повиквания в стремежа си да са номер едно и прибързани модели. Фиат имат ужасяващо слаб качествен контрол...
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Швабен зи каскен,аз за разлика от слепите фенчета не се крия и не защитавам никого.Факт-ВАГ са лъгали,хванаха ги и си признаха.Сега ще плащат.Никой не ги е карал на сила да правят мушангии.Скандала е грандиозен и неминуемо ще се отрази на ВАГ.Да им е за урок и не само на тях.Ако си мислиш,че останалите марки са ангелчета си голям оптимист.Както казах още не им е дошъл реда да ги хванат.Интересно като не лъжат,защо Хонда плати 70 млн. долара глоба миналата година?Май,че за лъжа ги хванаха???
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Безпомощните немски фенчета ги боли дупето ама трябва явно и устата да им се запуши с един ***, че иначе глупостите им край нямат дори и *** до ушите ХахАХАСмешни дребни душици.
  • #15
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Полека ( преди 8 години )
    с нервите!Ще ти трябват щом караш жълт кошник.
  • #14
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Те ( преди 8 години )
    джапанките всички знаем как генерират огромните си печалби - евтина пластмаса и масови сапунерки за бедните.
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    " За твое сведение ФВ дори увеличи продажбите си в САЩ.."Продава заради абсурдни промоции и намаления: In May, some VW U.S. dealers were offering 2015 Jettas for three-year leases with payments as low as $39 per month after all incentives, according to Bloomberg. Ама то въпроса не е да продаваш евтино, а с добра печалба. А това го могат само японците.
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 8 години )
    "Не, другите не лъжат...Затова откриха несъответствия при Тойота, Хонда, Митсубиши, Мазда, Мерцедес и БМВ!"Казах да не бъркате фактите с желанията. Никой никога не е откривал несъответствия при Хонда или Тойота. Колкото до останалите - несъответсвията са в резултат на разликата между тестовия цикъл и реалните условия. При лъжливите вагонетки разликата е 40 пъти дори на тестовия цикъл.
  • #11
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Доше,Доше ( преди 8 години )
    Тъпо парче си ти. За твое сведение ФВ дори увеличи продажбите си в САЩ/за другите пазари продължават да са безапелациони/ с около 5.2% през м октомври. Да,ще си платят манипулациите,но след този скандал,автоиндустрията ще е друга и "тъпите вурстове" няма да са от страната на губещите.Нито Тойота.Големите губещи ще са ФСа,ПСА иГМ.Между другото какво става на пистите Спа Силверстоун,Льо Ман,Нюрбургринг,Фуджи и Шанхай? Ами във ВРЦ. Мачкат тези от "измислената фирмичка",а,Доше?Сивикът пали ли още?
  • #10
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    VW: Ще платим сметката на клиентите си!От умрял писмо получавали ли сте? Като получите, тогава може и ВАГените да платят, каквото трябва!