IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на VW Group се извини на клиентите и служителите си

Мартин Винтеркорн обеща пълно подкрепа и прозрачност при разследването

Шефът на VW Group се извини на клиентите и служителите си

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Group - Мартин Винтеркорн, излезе с обръщение до медиите, в което обясни позицията на концерна по скандала с неверните екологични показатели на дизеловите двигатели на германския производител. Топ мениджърът обеща пълно съдействие на разследващите органи.
Шефът на VW Group се извини на клиентите и служителите си
Снимка: Ройтерс

"Откритите нередности в дизеловите двигатели на групата ни противоречат на всичко, зад което стои Volkswagen. На този етап нямаме отговор на всички въпроси, но категорично настояваме цялата истина, колкото и безмилостна да бъде тя, да се разкрие незабавно. Всичко трябва да бъде ясно поставено на масата. Затова искаме бързо, задълбочено и прозрачно разследване. За тази цел ние ще работим в тясно сътрудничество със съответните правителствени органи и агенции", обеща Винтеркорн.

Шефът на Volkswagen Group бе категоричен, че предоставянето на точна и изчерпателна информация относно случващото се е основният приоритет пред концерна, тъй като той дължи това на своите клиенти, служители и на цялата общественост. Според Винтеркорн основната цел е подобно нещо никога да не се случва отново с Volkswagen.

"Милиони хора по целия свят се доверяват на нашите марки, на нашите автомобили и технологии. Искрено съжалявам, че ние разочаровахме тези хора. Извинявам се на нашите клиенти, както и на всички останали за нарушението. Обещавам, че ще направим всичко възможно, за да компенсираме нанесените загуби. Както и ще се опитаме, стъпка по стъпка, да възстановим доверието в нас", каза още топ мениджърът.

Винтеркорн подчерта, че за Volkswagen работят над 600 000 души в цял свят, чиято единствена цел е създаване на възможно най-добрите автомобили. Според него всички те напълно всеотдайно и искрено работят за тази цел и затова е погрешно да бъдат обвинявани за случилото се.

"Нека да бъде ясно, че ние усилено работим по необходимите технически решения за поправяне на случилото се. И ще направим всичко възможно, за да отстраним щетите, нанесени на нашите клиенти и служители. Давам ви думата си, че ще изпълним това докрай", завършва Винтеркорн.

Още по темата:
Още 3 държави започнаха разследване срещу Volkswagen
11 млн. са засегнатите дизелови коли на Volkswagen
Концернът Volkswagen е заплашен с глоба от 18 млрд. долара

 

 

 

 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #9
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ооо, американските юридически кантори ще ги оправят на сухо. Ще извадят медицинските изследвания за вредата от канцерогенния дизел и ВАГ ще се набалбукат много яко. Тея не си поплюват. Сега сигурно най-много се усмихват Хюндай-Кия, ГМ и Рено-Нисан. Тойота така или иначе сами се дръпнаха да са всяка цена номер едно в интерес на качестното. Те видяха как за едни стелки губят милиарди и се фокусираха към надеждността. Огромна бомба е това. Потребителите са в шок, 10-40 ПЪТИ разлика в емисиите е!
  • #8
    11 rate up comment 8 rate down comment
    ммм ( преди 8 години )
    Болу ме г**а за VW,притесняват ме последиците които ще последват. Ониа пък 18 млрда глоба искали..ами да си ги приспаднат от държавния дълг към Германия,който така или иначе няма да върнат....
  • #7
    13 rate up comment 4 rate down comment
    рулетката ( преди 8 години )
    Изказването му звучи все едно да удариш шамар на някой и после да му се извиниш. Дори е по-лошо, защото тук не става дума за безобиден шамар, а за стотици хиляди хора, които умират от чистите им дизели. Какво извинение има за това? Как ще се извини на роднините им? А на другите производители как ще се извини заради наглата търговска политика, която водят да съсипват компании и да ги вземат за жълти стотинки. Как ще се извини за далаверата с Порше, която направиха и е потулиха? ***!
  • #6
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Звезден чак не бих казал, но я си представи какво им е на фенчетата на СОЦваген, които плюят змии и гущери по мен.
  • #5
    23 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Жалко за хубавата марка.Шкода имам предвид.
  • #4
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Откритите нередности в дизеловите двигатели на групата ни противоречат на всичко, зад което стои Volkswagen. На този етап нямаме отговор на всички въпроси, но категорично настояваме цялата истина, колкото и безмилостна да бъде тя, да се разкрие незабавно" Що за тъпо изказване е това? Звучи така, все едно тия коли не са от тяната компания и те нямат нищо общо...
  • #3
    27 rate up comment 7 rate down comment
    1 ( преди 8 години )
    Обаче тука някакви *** пускаха таблици как Гоуфо TDI пуска по-малко вредни емисии от Prius-а хахаахА САЩ в шок, двигатели с над 40пъти!!! по-високи вредни емисии от позволеното! 40пъти!!!!Айде сега пишете за световната конспирация срещу VW....
  • #2
    19 rate up comment 4 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    Освен Шкода нищо свястно не правите. Извините се за това.
  • #1
    28 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    "Откритите нередности в дизеловите двигатели на групата ни противоречат на всичко, зад което стои Volkswagen.Аз това го повтарям от 5 години поне ама разбирачите тук все ме плюят и обиждат.Същия тоя лъже, маже и възхвалява тарялясниците, които се произвеждат под негово ръководство.То не бяха космически инвестиции то не беше чудо.Успоредно с това говореше подигравателно за другите производители и продуктите им.Все едно гледам някой стар *** плюещ капитализма и славещ комунизма.СОЦваген!