IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години

Три от всеки четири машини, пуснати прези този период, все още се движат

Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години

Автомобилите на Honda бяха признати за най-надеждните в САЩ. Три от всеки четири автомобила на японската марка (75%), пуснати в течение на последните 25 години, все още се движат по пътищата на Америка, съобщава Usatoday.
Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години
До този извод са стигнали експертите от консултантската компания Polk, които са направили проучване на регистрираните в САЩ автомобили за периода 1988-2013 г. Любопитното е, че марката Acura, на която се падат 11 % от общите продажби на Honda, не влиза в сметките, тъй като нейните модели са в категория „лукс”.

„Един от най-важните въпроси при покупката на нов автомобил е именно това колко дълго време ще може той да се кара без повреди и това изследване още веднъж доказва, че моделите на Honda олицетворяват надеждност и високо качество”, коментира вицепрезидентът на американското подразделение на Honda Майк Акавити.

Един от експертите, ръководили проучването – Том Либи, бе помолен да разкрие кои са следващите производители в тази класация. Той обаче не пожела да го стори, като се оправда, че изследването е било поръчано от Honda и само от там могат да дадат подобна информация. Все пак се разбра, че на втора позиция, но с доста по-слаб резултат, е Dodge.

През миналата година и друга американска консултантска компания - Kelley Blue Book, занимаваща се с подобни изследвания, призна Honda за най-добрата автомобилна марка в САЩ. Нейните данни бяха придобити след изследване сред голям брой собственици на возила в страната.

Снимка: Polk

Още по темата:
Американци избраха автомобилите с най-добра репутация

Пълната класация за надеждността на двигателите

Американците избраха Honda за №1


Тагове: polk
0 от 500
  • #51
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    И за да не звуча неистово, на баща ми БМВ-то 730 е на почти 4 години и е около 80 000 километра. Ами разликата няма да ви я казвам, защото няма да повярвате!
  • #50
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Аз вчера се разочаровах от LS600H. Може би беше смлян от каране, а уж на 90 000 километра. И момчето беше супер некултурно, и колата дрънчеше, и волана скърцаше. А аз очаквах да седна в нова кола! Все пак е Lexus LS600H само на 90 000 км. Моят 15 годишен Мерцедес на 367 000 километра скърца по-малко, баси филма!
  • #49
    2 rate up comment 7 rate down comment
    кадъч ( преди 10 години )
    Хубави са им двигателите, но електрониката определено не е от най-добрите
  • #48
    8 rate up comment 3 rate down comment
    !?!??!! ( преди 10 години )
    Сигурно и това проучване е поръчано от Хонда: http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/18564-honda-pravi-nai-nadejdnite-dvigateli/comments/1/ ?!?!?!?Резултатът от едното проучване се връзва изцяло с другото! ФАКТ!!!!
  • #47
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хонда са учителите,на всички останали марки ще им трябва век да настигнат най-технологичните.
  • #46
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    "тойота фен", ти като активен интернет потребител не може да не си направил тема във форума на Тойота за проблемния си Авенсис, нали? Та, постни линка, че така с тия лафове непотвърдени си оставаш само един лъжлив анонимен форумен фен на ВАГ.
  • #45
    9 rate up comment 6 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Не знам какво се пънете - всяка кола се разваля и има проблеми в един или друг момент - няма автомобил който да не е ремонтиран...
  • #44
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Чичо Ханс ( преди 10 години )
    Абе нормално е Хонда сами да си поръчват изследването, коя нормална друга фирма ще го поръча като ще излязат 10 процента 25 годишни коли в движение :) :) Ама па те и Хонда са глупави, така само хранят вторичния пазар и никой няма да иска да си купи нова от магазина, за какво му е, взима си 10 годишна и си я кара още 15 ... японска им работа ..
  • #43
    6 rate up comment 4 rate down comment
    usa do тойта фен ( преди 10 години )
    Не се учудвам ,ама никак при тойотите авенсис,корола версо,ярис има много дефекти,при дизеловите мотори по-често,това е мое наблюдение,мерси все пак за поканата за кафе-нали знаеш ,че там в сервиза кафето е безплатно.А иначе тези там парите не познават,ако човек сменя само масло и накладки при тях се ядва,ама за други ремонти и части си е цифра-византийска им работа.
  • #42
    8 rate up comment 5 rate down comment
    ники ( преди 10 години )
    тойта фен, не ща да идвам да ти гледам голфа, карай си го знам че е най-хубавия, статията не е за голф или тойота, не знам закво се сипва така, няма толкова глупав народ, ми направете си форум "мразя тойота и японски коли" и серете там, оставете хората да пишат статии и коментирайте смислено и по темата, ако можете