IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години

Три от всеки четири машини, пуснати прези този период, все още се движат

Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години

Автомобилите на Honda бяха признати за най-надеждните в САЩ. Три от всеки четири автомобила на японската марка (75%), пуснати в течение на последните 25 години, все още се движат по пътищата на Америка, съобщава Usatoday.
Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години
До този извод са стигнали експертите от консултантската компания Polk, които са направили проучване на регистрираните в САЩ автомобили за периода 1988-2013 г. Любопитното е, че марката Acura, на която се падат 11 % от общите продажби на Honda, не влиза в сметките, тъй като нейните модели са в категория „лукс”.

„Един от най-важните въпроси при покупката на нов автомобил е именно това колко дълго време ще може той да се кара без повреди и това изследване още веднъж доказва, че моделите на Honda олицетворяват надеждност и високо качество”, коментира вицепрезидентът на американското подразделение на Honda Майк Акавити.

Един от експертите, ръководили проучването – Том Либи, бе помолен да разкрие кои са следващите производители в тази класация. Той обаче не пожела да го стори, като се оправда, че изследването е било поръчано от Honda и само от там могат да дадат подобна информация. Все пак се разбра, че на втора позиция, но с доста по-слаб резултат, е Dodge.

През миналата година и друга американска консултантска компания - Kelley Blue Book, занимаваща се с подобни изследвания, призна Honda за най-добрата автомобилна марка в САЩ. Нейните данни бяха придобити след изследване сред голям брой собственици на возила в страната.

Снимка: Polk

Още по темата:
Американци избраха автомобилите с най-добра репутация

Пълната класация за надеждността на двигателите

Американците избраха Honda за №1


Тагове: polk
0 от 500
  • #71
    1 rate up comment 1 rate down comment
    edin tam ( преди 8 години )
    предпочитам ненадежден мерцедес, пред надеждна хонда
  • #70
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Така ще е винаги.Японците са номер 1.
  • #69
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До неразбрания ( преди 10 години )
    Колкото и простотий да пишеш това няма да промени нищо,японското качество е най добро.
  • #68
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Разбирач ( преди 10 години )
    HONDA THE POWER OF DREAMS44397
  • #67
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Разбран ( преди 10 години )
    HONDA THE POWER OF DREAM TO POOR
  • #66
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Разбирач ( преди 10 години )
    HONDA THE POWER OF DREAMS
  • #65
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Разбирач ( преди 10 години )
    Тези фалшиви марки си ги купуват само швабите защото са *** националисти,но това няма да ги направи толкова добри за да ги продават във всички държави както японските марки.А за ТЕЗИ ГИГАНТСКИ *** samsung не ми говори че доста народ изгоря с техните ***,и е въпрос на време разумно мислещите хора да усетят кое е истинското за да направят правилния избор.За SONY е въпрос на време да изместят пластмасовите им *** от пазара.
  • #64
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Немците имат само една две марки за колони които са добри принципно - едната е Elac за другите ще коментирам ако някой сподели конкретно какво е слушал . Принципно швабите не са аудиофили и много хубави работи са им непонятни - само чуждо признават .
  • #63
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Разбирач ( преди 10 години )
    Вярно че селянията ти е в по вече,но да не знаеш че тези двете марки които съм ти посочил произволно от многото японски фирми за електроника произвеждат и професионална електроника е смешно.И да ги сравняваш с корейските еднодневки е още по смешно.Да избереш продуктите на самсунг и лж пред японските е не само липса на вкус но и липса на елементарни познания за електрониката.След време ще разбереш за какво става въпрос.И тогава не прави същата грешка.
  • #62
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Разбирач ( преди 10 години )
    Тези *** корейски са същите като тяхната скапана електроника.НЕ могат и гаранцията да изкарат без да се счупят,Ти за SONY JVC .................. май не си чувал ,че пишеш глупости.