IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията в Англия получава специални пушки срещу електрически скутери

Електромагнитните оръжия ще могат да спират и електромобили, ако се налага

Британската полиция ще бъде оборудвана с нови електромагнитни оръжия, които могат да изключат двигателите на електрически велосипеди или електрически скутери, ако потребителите им извършат престъпления, съобщава Dailymail.co.uk. Специалисти от Лабораторията за отбранителна наука и технологии на британското министерство на отбраната работят по разработването на устройствата, като в близките месеци новият продукт може да влезе на въоръжение в полицията.


ловци на духове


Електромагнитният пистолет напомня екипировката на главните герои от филма „Ловци на духове“ и включва раница. Оръжието въздейства на електромоторите, като ги кара да прегряват, след което устройствата автоматично ще се изключат. Създателите на оръжията уверяват, че те ще бъдат ефективно средство за принудително спиране на автомобили с традиционни двигатели с вътрешно горене.

Устройството Dstl може да спира и електрически автомобили, включително Tesla, Chevrolet, BMW и Kia. До 2024 г. се планира електрическите двигатели на тези превозни средства да бъдат оборудвани със система за безопасност, която може да се изключи при прегряване.

Създаването на такива оръжия е предшествано от множество престъпления, свързани с електрически скутери и електрически велосипеди в цяла Великобритания. Благодарение на високата си скорост и маневреност, устройствата за лична мобилност позволяват на престъпниците бързо да избягат от местопрестъпленията. Такива електромагнитни пушки биха могли да помогнат на британската полиция ефективно да се бори с подобни престъпления.


0 от 500