IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъж обяви война на тротинетките и повреди над 140

Американецът отказва да обяви причината за действията си (ВИДЕО)

Мъж обяви война на тротинетките и повреди над 140

Жител на Флорида обяви война на електрическите тротинетки, давани под наем. 59-годишният американец редовно обикаля нощем с клещи в ръце и повреждал спирачките на скутерите. Полицията смята, че от април 2019 г. досега той е извадил от строя над 140 такива превозни средства, принадлежащи на компанията Lime.

Мъжът е заловен с помощта на камери за видеонаблюдение, след като една нощ отново излязъл на лов и повредил 20 тротинетки, съобщава изданието Sun Sentinel. Полицаите бързо свързали този случай с останалите, като открили, че повредените скутери почти винаги се намират в близост до дома на заподозрения. 

Самият той признал, че умишлено е увреждал спирачките, но отказва да съобщи точната бройки на скутерите, на които е посегнал. Мъжът не желае и да съобщи мотивите за действията си, но е категоричен, че такива има и тези са "основателни".

Компанията, която дава тротинетките под наем, е била принудена да извади от употреба всички повредени машини, за да не се стигне до аварии и травми. Тя е завела иск срещу мъжа, който ще трябва да покрие разходите по ремонта на скутерите.

Lime е един от най-популярните сервизи за аренда на електрически тротинетки, като той работи не само в САЩ, но и в Европа и Южна Америка.

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 години )
    точно, пък да не говорим ако го подгонят за опит за убийство - повреждайки спирачките на превозно средство - тогава може и да олекни с няколко стотин хилядарки като нищо...
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Хамерикан ( преди 4 години )
    Това е САЩ. Ще плати като поп всичко - части, труд и ако го съдят - пропуснати ползи. Ще олекне с няколко $$$ хилядарки.