IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години

Три от всеки четири машини, пуснати прези този период, все още се движат

Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години

Автомобилите на Honda бяха признати за най-надеждните в САЩ. Три от всеки четири автомобила на японската марка (75%), пуснати в течение на последните 25 години, все още се движат по пътищата на Америка, съобщава Usatoday.
Honda е най-надеждният автомобил в САЩ за последните 25 години
До този извод са стигнали експертите от консултантската компания Polk, които са направили проучване на регистрираните в САЩ автомобили за периода 1988-2013 г. Любопитното е, че марката Acura, на която се падат 11 % от общите продажби на Honda, не влиза в сметките, тъй като нейните модели са в категория „лукс”.

„Един от най-важните въпроси при покупката на нов автомобил е именно това колко дълго време ще може той да се кара без повреди и това изследване още веднъж доказва, че моделите на Honda олицетворяват надеждност и високо качество”, коментира вицепрезидентът на американското подразделение на Honda Майк Акавити.

Един от експертите, ръководили проучването – Том Либи, бе помолен да разкрие кои са следващите производители в тази класация. Той обаче не пожела да го стори, като се оправда, че изследването е било поръчано от Honda и само от там могат да дадат подобна информация. Все пак се разбра, че на втора позиция, но с доста по-слаб резултат, е Dodge.

През миналата година и друга американска консултантска компания - Kelley Blue Book, занимаваща се с подобни изследвания, призна Honda за най-добрата автомобилна марка в САЩ. Нейните данни бяха придобити след изследване сред голям брой собственици на возила в страната.

Снимка: Polk

Още по темата:
Американци избраха автомобилите с най-добра репутация

Пълната класация за надеждността на двигателите

Американците избраха Honda за №1


Тагове: polk
0 от 500
  • #41
    8 rate up comment 7 rate down comment
    ники ( преди 10 години )
    ауе, тая статия не беше ли за хонда, кви тойоти, кви 5 лева, не мога да разбера тоя хейт срещу японското, май май никога не си карал тойота "тойота" фен под псевдонима тойота, алфа ромео ли се крие, или голф
  • #40
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Кой селски голфаджия изтри коментара на ники.. кво не ти хареса бе, истината ли???
  • #39
    15 rate up comment 3 rate down comment
    iff ( преди 10 години )
    Брат ми има Civic 2003-та. Тая кола, докато я погледнеш и пали и върви като нова. Аз обаче си харесвам Subaru :)
  • #38
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    До тоя под мене. Сега ли го измисли това за блокиралия двигател на чисто нов авенсис ? Простотийте и фантазийте не ги разправяй тука. Тва да не ти е двигател от ВАГ, че да блокира и още повече да е нормално. Виж класацията за най-надеждните двигатели и спри да си измисляш истории, за да задоволиш комплексите си.
  • #37
    6 rate up comment 1 rate down comment
    False ( преди 10 години )
    Не е вярно или поне в newyork масови са toyota mazda nisan и американски прахосмукачки.
  • #36
    12 rate up comment 9 rate down comment
    до Анонимния ( преди 10 години )
    Хахахах.."Един мой познат си купи нова Тойота Авенсис..онзи ден се виждаме и го гледам със старата си кола Опел Вектра (2002)..викам му-Какво става..къде е Авенсиса...Еми блокира му двигателя..-Е как така..-Ами на..от Тойота ми казаха, че е нормално!" - аре бегай бе !!!
  • #35
    8 rate up comment 4 rate down comment
    VANKATA ( преди 10 години )
    Това колко време ти отне за да го измислиш :)
  • #34
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Преди десетина дни имам среща с един прятел в района на Залцбург. Човека работи в известна немска фирма в Бг. и съответно кара служебна чисто нова А6.Питам го с какво ще идва до Австрия и той ми казва, че с А6 е най-добре се понасял пътят..., та с него.Срещаме се, ама не е с А6,а с Пасат СС и в мен веднага се надига въпросът- къде е чисто новата кола... Отговорът беше- счупи се....Как така се счупи- го питам аз. Ами на, така се счупи..., добре че Пасата беше наред, ама като го знам и него!
  • #33
    6 rate up comment 3 rate down comment
    blah ( преди 10 години )
    Разбира се,че съм фен на немските автомобили,в т.ч. и Фолксваген и не виждам защо трябва да се срамувам от това!ФАКТ! - тц това не е факт, а лично мнение...
  • #32
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Като излезе такава статия и фенчетата на Кваг се цепят от към гърба от яд.