IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зелена светлина за Lexus LF-LC

Серийното производство на спортното купе бе официално потвърдено

Зелена светлина за Lexus LF-LC

Концепцията Lexus LF-LC, която видяхме за първи път през миналата година в Детройт, ще се произвежда серийно. Това разкри Брайън Смит, вицепрезидент на отдела по маркетинг в Lexus.
Зелена светлина за Lexus LF-LC
Lexus LF-LC е спортно купе, фокусирано върху водача, което предлага място четирима в салона си. Задвижването му е хибридно, но към момента се знае единствено, че системата Advanced Lexus Hybrid Drive ще използва предноразположен двигател и задвижване към задните колела.
Зелена светлина за Lexus LF-LC
Конкретни подробности за бъдещата спортна кола на луксозната японска марка липсват, но се предполага, че моделът ще се превърна в спортен флагман на Lexus и ще конкурира на пазара автомобили от ранга на Porsche 911 Turbo и Aston Martin Vantage.

Има и спекулации, според които Lexus LF-LC ще бъде наследник на култовата Supra, която в своя нов вид ще използва архитектурата на BMW 6-Series.
Зелена светлина за Lexus LF-LC
С този бъдещ модел японската марката иска да разчупи настоящата си гама автомобили, като я обогати с нови, нишови предложения. А сред тези нови модели, освен купето LF-LC, ще се появяват напълно нови кросовър и голям SUV, уточни вицепрезидентът в отдела по маркетинг в Lexus.

Източник: Wardsauto. Снимки: Lexus

Тагове: lexus lf-lc
0 от 500
  • #23
    2 rate up comment 13 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    Lexus + BMW -Комбинираното ноу-хау...е нали немските фирми бяха ***...а то: От изявление на говорителят на BMW става ясно че "ние отговаряме за архитектурата и компонентите на този бъдещ автомобил".тоиота за какво отговаря????????? за проблемите.въртите се като фурнаджииска лопата.утре ще вземат нещо от мерцедес или ауди и кви ще ги редите-не знам.
  • #22
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Lexus + BMW ( преди 11 години )
    Това е комбинация, която ще пренапише историята в премиум сегмента! Комбинираното ноу-хау от двете фирми ще направи "премиум" моделите на Ауди да изглеждат смешни. Като да сравняваш Фиат Мултипла с Ферари 458...
  • #21
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Germany ( преди 11 години )
    странно - От изявление на говорителят на BMW става ясно че "ние отговаряме за архитектурата и компонентите на този бъдещ автомобил".става въпрос за Lexus LF-LC.субару пък и правиха другия спортен автомобил тоиота 86/субару BRZ тоиота освен нискобюджетни коли и джипове ,нещо идеино създава ли сама??? иначе страничната лития е добра .отвътре може би ще го направят по-стегнато.обаче какъв е техния принос в техниката,а автомобила е техника.зеха субару-хоп 86-ца.сега бмв 6-хоп лексус...
  • #20
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    A мен такива био-мио-органични дизайни с форма на нещо средно между насекомо и маратонка не ме реадват. Някак несериозно и наивно ми стоят, все едно дете си е нарисувало мечтанан кола. Освен това на снимките е прототип, който няма как да има много общо със серийната версия. "Авентадор" е върха за мен в съвремения дизайн на спортните автомобили.
  • #19
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Зелена вълна ( преди 11 години )
    Направо да й осигуряват и зелена вълна:завод-дилър-клиент-сервиз!
  • #18
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хехе тая кола не е ли само концепция бе пич,бързаш за някъде,може да я пуснат след 2-3г. до тогава тази кола несъществува
  • #17
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    хахах ейй тия японските фенове изкарват техните коли съвършени бе ахахах,вервайте си
  • #16
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Неприятното да гледаш Топ Гиър е че Джереми Кларксън не се притеснява да демонстрира явната си и досадна пристрастност към немските возила. Когато представя японски автомобили, тоя пич се чуди откъде да изнамери някакви кусури, като например че Лексус била кола за пенсионери... no comment
  • #15
    10 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    не знам кой модел не са харесали Топ Гиър. тея англо-зевзеци не са ми и референс. не съм карал колата, говоря за вида и особено интериора. мерц. SL винаги е бил топ кола като дизайн, но тогава интериора му сравнен с тоя лексус изглеждаше като да сравняваш голф II със нов хюндай.
  • #14
    8 rate up comment 1 rate down comment
    !!! ( преди 11 години )
    Баш там :), само че на предната пряка