IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Зелена светлина за Lexus LF-LC

Серийното производство на спортното купе бе официално потвърдено

Зелена светлина за Lexus LF-LC

Концепцията Lexus LF-LC, която видяхме за първи път през миналата година в Детройт, ще се произвежда серийно. Това разкри Брайън Смит, вицепрезидент на отдела по маркетинг в Lexus.
Зелена светлина за Lexus LF-LC
Lexus LF-LC е спортно купе, фокусирано върху водача, което предлага място четирима в салона си. Задвижването му е хибридно, но към момента се знае единствено, че системата Advanced Lexus Hybrid Drive ще използва предноразположен двигател и задвижване към задните колела.
Зелена светлина за Lexus LF-LC
Конкретни подробности за бъдещата спортна кола на луксозната японска марка липсват, но се предполага, че моделът ще се превърна в спортен флагман на Lexus и ще конкурира на пазара автомобили от ранга на Porsche 911 Turbo и Aston Martin Vantage.

Има и спекулации, според които Lexus LF-LC ще бъде наследник на култовата Supra, която в своя нов вид ще използва архитектурата на BMW 6-Series.
Зелена светлина за Lexus LF-LC
С този бъдещ модел японската марката иска да разчупи настоящата си гама автомобили, като я обогати с нови, нишови предложения. А сред тези нови модели, освен купето LF-LC, ще се появяват напълно нови кросовър и голям SUV, уточни вицепрезидентът в отдела по маркетинг в Lexus.

Източник: Wardsauto. Снимки: Lexus

Тагове: lexus lf-lc
0 от 500
  • #3
    22 rate up comment 9 rate down comment
    toyota ( преди 11 години )
    Лексус толкова дръпнаха, че няма кой да ги стигне. Правят извън-земни коли!
  • #2
    8 rate up comment 21 rate down comment
    Ех,Дошо,мъко! ( преди 11 години )
    Та кой беше избран за кола N1 на Европа? А за N1 в света?А миналата 2012-та год?И кой пък беше избран като спортен автомобил за N1 в света? И всичките тези автомобили на кой ли концерн принадлежат?
  • #1
    25 rate up comment 6 rate down comment
    BadKid ( преди 11 години )
    Днес от Аутомедия явно са решили категорично да обезличат немските марки :))))Това в статията кърти...