IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.

Едни и същи обяви се търкалят с месеци в интернет.

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.
В последно време се наслушахме на оплаквания как бизнесът с коли на старо не върви. Как заради кризата им била паднала цената толкова, че търговците ги давали под стойността, на която са ги взели. Даже някакъв тип се жалваше в репортаж по новините как продавал на 10 хиляди лева, коли, които лично бил купувал на 20 хиляди и т.н. и т.н.

Много мразим да обобщаваме, но т.нар „нов внос“ в 90% от случаите не струва и пукната пара.

Ето ви например обява от някаква автокъща в Бургас, публикувана в български сайт:

Ето я обявата за същия автомобил (разгледайте снимките и се убедете сами ) в швейцарсkия autoscout24.ch:

Равносметката: 4900 CHF се равняват приблизително на 7400 лева към днешна дата. Исканата цена у нас е около 4600 лева отгоре, а на всичкото отгоре автомобила още го няма тук. Обърнете внимание и на информацията за навъртяните километри на километража. В швейцарската обява Lancia-та е на 211 000, а в българската – на 84 700. Та така... В нашите обяви рядко ще намерите кола на повече от 120 хиляди километра, същите коли обикновено рядко са на по-малко от 220 хиляди.

Нашият съвет е винаги да се доверявате само на най-големите, стари и доказани търговци на пазара или още по добре: информирайте се предварително за цената на автомобила, който ви интерeсува в Европа: вижте цените в mobile.de за Германия, в autoscout24.it за Италия и autoscout24.ch за Швейцария. Колите 2-ра употреба идват най-често от там. Ако не се оправяте с чуждите езици ползвайте google translate.
0 от 500
  • #30
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    тц тц джантите са различни и вратата е ударена!Но отвътре е една и съща кола,вижте къщата (4-та снимка) и отзад (5-та снимка) има едно и също петно на подлакътника!И снимките нататък са едни и същи!
  • #29
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Ганьо ( преди 13 години )
    Тъпанара май си ти, щото мито от Швейцария не се плаща, има договор с ЕС. Хората само предупреждават, а *** като теб (но може би си джамбаз?) нека си купуват от тук ***. Такива като теб на Горубляне с лопата да ги ринеш, може да отидеш и в Дупница. В Германия S-Class на 10 години няма под 200 000 км. Тук няма над 100 000. Ако питаш как става, мога да ти посоча адреси за по 50 лева, ти правят колкото искаш да показва.Да не говорим за удряните коли, да не говорим и за крадени, има и такива
  • #28
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Първите две снимки на колата в мобиле.бг са на друга кола - тасовете са различни и е доста по-лъскава. Иначе колата е една и съща, просто преди да бъде пусната на пазара в БГ ще бъде оправена вратата и ще се пастира цялата, за да има добър търговски вид.
  • #27
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    що не си я купиш, олиго на 2ойна цена, като си толко отворен, или ти си продавача?
  • #26
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    швейцария търгува свободно с ЕС, т.е. режима за внос от CH е същия какъвто и от ЕС
  • #25
    4 rate up comment 16 rate down comment
    zzz ( преди 13 години )
    а тъпанара писал статията знае ли, че Швейцария е извън ЕС и при внос в България се дължи мито !!! Да не говорим, че и транспорта с автовоз е 800-900 лв дотук, плюс някой друг разход ... Дали горницата не пада грубо на 2000лв, без пазарлъка, аааааааааа ????
  • #24
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Blake ( преди 13 години )
    Ами разликата в цените се получава оттам, че в Швейцария колите са имаш предвид, са горе-долу читави, а тези, дето са тук на същите цени в лева, са блъснати, с дефекти, или чисто и просто бракувани, а тука леко ги напудрят и излъскват, и минават за "истински".
  • #23
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Всички (почти) сте ***, начело с автора. Колата очевидно не е същата. Анонимен е прав за блъснатата врата, а за олигото, който го е оплюл, няма повече какво да се каже. ***.
  • #22
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Badfish ( преди 13 години )
    Е да ама обявите са различни :)тая в щвейцария е ударена :)
  • #21
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    и в германия ги превъртат но тогава не дават сервизна книжка. В такъв случай ползват една поправка че и те не знаели и така. Но у нас лъжат и мажат 95% от продавачите...