IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бъдещето на Mustang - седан, V8 и без електричество

Шефът на Ford отхвърли възможността легендарният модел да стане SUV

Една от най-популярните автомобили в историята - Ford Mustang, навлезе в седмото си поколения и наскоро отпразнува своята 60-та годишнина, докато преките му конкуренти Chevrolet Camaro и Dodge Challenger се оттеглиха в пенсия. Така Mustang получи допълнителни възможности за увеличение на продажбите, но въпреки това бъдещето му остава неясно заради електрификация на автомобилната индустрия.


Ford Mustang


И така - какво ще се случи с Mustang? Отговор на този въпрос даде изпълнителният директор на Ford - Джим Фарли, в интервю за британското издание Autocar. Топ-мениджърът разкри, че вероятно Mustang ще получи нов тип каросерия - седан, но ще запази спортния темперамент и дух на оригиналното купе.

Фарли категорично отхвърли възможността Mustang да се превърне в SUV или кросоувър. Шефът на Ford също така потвърди, че моделът ще запази каноничните си V8 двигатели, които също помогнаха да се превърне в една от легендите в гамата на американския производител.


Ford Mustang


„Докато Бог и политиците го позволяват, Mustang ще продължи с V8 двигателите“, обяви Фарли, като не отхвърли възможността моделът да получи хибридно задвижване. Това ще стане само, ако подобно задвижване отговаря на спортния дух на оригиналния модел.

„Едно нещо мога да обещая със сигурност - никога няма да направим електрически Mustang“, каза Фарли. И допълни, че във Ford нямат намерение да раздуват гамата на модела по начина, по който Porsche подхожда с 911, тъй като основната задача на марката е да запази автентичността на Mustang.


0 от 500