IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски автомобил се оказа по-маневрен от топ-модели на Porsche и BMW

Електрическият седан IM L6 счупи световния рекорд на „Лосовия тест“ (ВИДЕО)

Компанията IM е съвместен проект на автомобилния производител SAIC и IT-гиганта Alibaba. Гамата на марката включва електрическия седан IM L6, който постави рекорд на „Лосовия тест“. Без шофьор зад волана китайската кола премине през коридора от конуси със скорост 90,96 км/ч, като подобри най-доброто постижение сред серийните автомобили на Citroen Xantia - 85 км/ч.


IM L6


Седанът се справи по-бързо от спортни модели като Porsche 718 Boxster (79 км/ч) и BMW M4 (76 км/ч), като основна заслуга за представянето му имат специалното окачване и системата от асистенти на водача.

Китайският електромобил е оборудван с „цифрово“ шаси, при което компютърът оценява претоварването по три оси. Събраната информация позволява да се минимизирате плъзгането и всички колела се натоварват еднакво. Дори при внезапна смяна на лентата с висока скорост, IM L6 остава стабилен, като това се дължи и на напълно контролираното шаси, адаптивното окачване и модерна стабилизираща система, която работи с 30% по-бързо от стандартната.



Топ-версията на IM L6 ускорява от 0 до 100 км/ч само за 2,74 секунди. Седанът вече се продава на китайския пазар, като цените му стартират от 346 000 юана (49 000 долара).


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 8 rate down comment
    До 5 ( преди 3 месеца )
    Отговорът е - всеки нормален европеец. Китайските легени ги оставате на *** и третия свят, нека те им се радват на екстрите, перфектното качество и ниските цени.
  • #4
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Коко ( преди 3 месеца )
    Ок дори и да приемем, че е така - кой нормален човек по дяволите би взел този китайски леген, вместо Порше или БМВ?!Не става само с кражба на технологии и вкарване в автомобила на софтуер и на измислени екстри.
  • #3
    10 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Айде, Порше ясно, но БМВ не са дори в топ 10 на еталоните за маневреност, особено напоследък...
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Вин ( преди 3 месеца )
    Това вече не до шофьорлък, а надпревара на технологиите, все едно космически кораб! Друга категория!
  • #1
    12 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 3 месеца )
    Ако тестът им е със същата достоверност, като тестовете за пробег при ел-автомобилите, ми е чудно как само с 90 км/ч са успели.