IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски седан изплаши експертите на „Лосовия тест“

BYD Han не се справи с изпитанието и беше обявен за „опасен“ (ВИДЕО)

Китайските електромобили навлизат все по-сериозни на пазарите в Европа, като техните производители се опитват да ги нагодят към изискванията на местните клиенти. Това означава, че те трябва да бъде не само технологични и удобни, но и безопасни, като за целта се подлагат на различни тестове.


BYD Han


Експертите от испанското издание km.77 решиха да проверят как се справя един от популярните китайски модели на ток – седана BYD Han, с „Лосовия тест“. При това изпитание автомобилът трябва рязко да смени платното на движение, сякаш на него се появява пресичащо шосето животно, и да се върне обратно в своята лента.

Китайският седан не успя да извърши маневрата при скорост от 77 км/ч, а поведението му беше обявено за „опасно“. BYD Han е оборудван с два електромотора, които му осигуряват задвижване на четирите колела с комбинирана мощност 517 к.с. Седанът е обут в гуми Michelin Pilot Sport 4, но дори те не му помогнаха да се представи адекватно в изпитанието.



При най-добрия си опит китайската електрическа кола успя да се задържи в коридора, без да удари нито един конус, със 70 км/ч, което означава, че не се е справил с изпитанието за стабилност. Освен това поведението на автомобила в този тест, както и при изпитанието с конуси, беше толкова нервно, че експертите определиха модела като „подивял кон“. Те подчертаха, че шофьор с по-малък опит много трудно би удържал колата под контрол в подобни ситуации и затова BYD Han получава оценка „слаб“.


0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Лърч ( преди 7 месеца )
    Тоя тест Урсулито ли го поръча да се проведе с толкова висока скорост ?
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Hameleon ( преди 7 месеца )
    Редовно следя по АМС разни предавания в които сравняват модели и правят тестове. До сега не помня някоя кола да е минала лосовия тест с 70+км/ч, вер са около 65-68км/ч максимум. Тия кво са го опънали със 77 даже, но при 70 се е справил, но не минава теста? *** катилите!
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Провал беше за Мерцедес А клас преди години, сега 70 км е масово и не е точно провал, а задоволително или среден резултат, но явно пропагандата против китайците започна.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    Всъщност много нови коли не могат да минат лосовия тест. И минаването със скорост от 70 км/ч въпреки, че е по-ниска от стандартната за минаване, не е толкова зле. Всякакви много продавани коли от некитайски марки са се проваляли и продължават да се провалят - Toyota RAV4, skoda eniak, Porshe Macan... Иначе тия правят тестове на всичко, ама понеже е BYD, веднага го обявиха за убиец на пътя.
  • #8
    6 rate up comment 6 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Тинтири, аз познавам и мъже пенсионери които никога не са спали с жена, ама защо трябва да им подражавам? Ти сега какво хвалиш ли се че никога не си карал бърз автомобил? Ами да знаеш че не ти завиждаме. А знаеш ли на Какво друго най-секевят тези които ускоряват за две секунди? Затова че карат чисто нов автомобил 1000 коня, за който годишната им разходи са по-малко, отколкото да карат 20 годишна toyota corolla на газ. Не че им пука, предвид цената на автомобила, но им е кеф. А кеф цена няма.
  • #7
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 7 месеца )
    Не знам каква е тая фиксация по лосовия тест и по времената 0-100 и нюрбургринг... четвърт век имам зад волана по едни 30-40 хил на година въртя до сега изключая АБС през зимата друго не ми се е случвало да ползвам и не ми е трябвало да ускорявам за 2 или 3 секунди на светофара... ако шайка по-малко интелигентни ме принуждават да карам ЕЛ не виждам причина да не е китайско
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    До българина. Вярно е че се обръщаха по таван, Но въпреки това ги купуваха. И това китайче ще го купуват. За всеки влак си има пътници. Важното е, ако ще си го купуваш, да си взел информирано решение. Повечето от тези които си купуват Тесла, са взели информирано решение, защото предварително знаят, че най-вероятно и техния автомобил ще има проблеми с качеството на сглобката, качеството на боядисването и трудно ще изминат декларираните от производителя километри пробег, но е най-продавания автом
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Striker ( преди 7 месеца )
    Е?! Китайско какво да е? Ако не е прекопирано ей го! Не знам защо изобщо допускат продажби в ЕС? Кой нормален бял човек ще си повери живота на нещо прекопирано/произведено в Ковидландия?
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    VAYK ( преди 7 месеца )
    Тесличка да ти е мирна главата:)))) Мощно, бързо, здраво, икономично а вече и на по-добри цени:)))
  • #3
    9 rate up comment 10 rate down comment
    българина ( преди 7 месеца )
    е някои мерцедеси се обръщаха по таван..... поредна кампания срещу китайски стоки