IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.

Едни и същи обяви се търкалят с месеци в интернет.

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.
В последно време се наслушахме на оплаквания как бизнесът с коли на старо не върви. Как заради кризата им била паднала цената толкова, че търговците ги давали под стойността, на която са ги взели. Даже някакъв тип се жалваше в репортаж по новините как продавал на 10 хиляди лева, коли, които лично бил купувал на 20 хиляди и т.н. и т.н.

Много мразим да обобщаваме, но т.нар „нов внос“ в 90% от случаите не струва и пукната пара.

Ето ви например обява от някаква автокъща в Бургас, публикувана в български сайт:

Ето я обявата за същия автомобил (разгледайте снимките и се убедете сами ) в швейцарсkия autoscout24.ch:

Равносметката: 4900 CHF се равняват приблизително на 7400 лева към днешна дата. Исканата цена у нас е около 4600 лева отгоре, а на всичкото отгоре автомобила още го няма тук. Обърнете внимание и на информацията за навъртяните километри на километража. В швейцарската обява Lancia-та е на 211 000, а в българската – на 84 700. Та така... В нашите обяви рядко ще намерите кола на повече от 120 хиляди километра, същите коли обикновено рядко са на по-малко от 220 хиляди.

Нашият съвет е винаги да се доверявате само на най-големите, стари и доказани търговци на пазара или още по добре: информирайте се предварително за цената на автомобила, който ви интерeсува в Европа: вижте цените в mobile.de за Германия, в autoscout24.it за Италия и autoscout24.ch за Швейцария. Колите 2-ра употреба идват най-често от там. Ако не се оправяте с чуждите езици ползвайте google translate.
0 от 500
  • #20
    18 rate up comment 0 rate down comment
    кк ( преди 13 години )
    Цените на колите в България са супер надути. Пример: в мобиле.бг. се предлага Лексус РХ450 за 125000лв. преди месец го намалиха на 115000лв. без ДДС втора ръка, същия чисто нов на магазина с гаранция струва 99000лв. , обърнете внимание, С ДДС! БМВ Х5 модел 2007г.3.0D с цени над 80-90000лв. 2-3 годишни без гаранция, а на магазина, вече по-новия модел, фейстлифта модел 2010г. струва 91000лв. естествено и с гаранция. Еми г-да търговци хората не са балъци.
  • #19
    26 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    В Германия от около 2г. за манипулиране на километража се носи наказателна отговорност. Друг е въпросът, че редовият германец няма и да си помисли да го направи, защото днес той ще излъже, утре - него и така в омагьосан кръг...като у нас.
  • #18
    15 rate up comment 3 rate down comment
    читател ( преди 13 години )
    към АнонименАми много ясно че няма да сложат снимката на блъснатата врата, ще я оправят набързо за 50 лв като пристигне в България и е готова
  • #17
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Те затова и Опел не признават "доживотна" гаранция при препродажба :P
  • #16
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Едно не ми е ясно. Как разбрахте, че двата автомобила са един и същ. Снимките да, с изключение на една, която я няма в българския сайт - задната врата е блъсната.
  • #15
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Смут ( преди 13 години )
    Хора то дори и да ми я докарат пак не струва с 4600лв горница.
  • #14
    32 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    батко, тия като почнат да връщат километражите ги вкарват обратно в гаранция бе :)))))))
  • #13
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Съгласен съм с теб. Печалбата всеки сам си я определя. Защото от статията на Аутомедия се внушава, че едва ли не някой трябва да я докара тази кола тук за собствена сметка и без печалба. Но за километража си съвсем прав! Това си е за бой!
  • #12
    42 rate up comment 1 rate down comment
    sd ( преди 13 години )
    Аз нямам нищо против да платя печалба от 2000лв на човека, който ще ми докара колата от Германия. Но ако същия тоя човек е върнал километража от 220 000 на 80 000, тогава вече бих му хвърлил един бой ей така за удоволствие, дори и без да съм купил колата.
  • #11
    18 rate up comment 3 rate down comment
    ( преди 13 години )
    Няма как да е на цената на която е в Швейцария! Нали има разходи за транспорт, може да се наложи да се плати някоя изтичаща застраховка, затварят се пари, калкулира се печалба, поема се някакъв риск при транспортирането и накрая се преговаря по цената. Реално тази кола би се продала между 10 и 11 хил. И ще остане 2000 лв. печалба, което не е малко, 20% е, но да не мислите, че другите търговци работят на други ставки? Притеснителното е "показанието" на километража ;) Това се е абсолютна измама!!!