IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.

Едни и същи обяви се търкалят с месеци в интернет.

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.
В последно време се наслушахме на оплаквания как бизнесът с коли на старо не върви. Как заради кризата им била паднала цената толкова, че търговците ги давали под стойността, на която са ги взели. Даже някакъв тип се жалваше в репортаж по новините как продавал на 10 хиляди лева, коли, които лично бил купувал на 20 хиляди и т.н. и т.н.

Много мразим да обобщаваме, но т.нар „нов внос“ в 90% от случаите не струва и пукната пара.

Ето ви например обява от някаква автокъща в Бургас, публикувана в български сайт:

Ето я обявата за същия автомобил (разгледайте снимките и се убедете сами ) в швейцарсkия autoscout24.ch:

Равносметката: 4900 CHF се равняват приблизително на 7400 лева към днешна дата. Исканата цена у нас е около 4600 лева отгоре, а на всичкото отгоре автомобила още го няма тук. Обърнете внимание и на информацията за навъртяните километри на километража. В швейцарската обява Lancia-та е на 211 000, а в българската – на 84 700. Та така... В нашите обяви рядко ще намерите кола на повече от 120 хиляди километра, същите коли обикновено рядко са на по-малко от 220 хиляди.

Нашият съвет е винаги да се доверявате само на най-големите, стари и доказани търговци на пазара или още по добре: информирайте се предварително за цената на автомобила, който ви интерeсува в Европа: вижте цените в mobile.de за Германия, в autoscout24.it за Италия и autoscout24.ch за Швейцария. Колите 2-ра употреба идват най-често от там. Ако не се оправяте с чуждите езици ползвайте google translate.
0 от 500
  • #50
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Хахо ( преди 13 години )
    хаха, обявата не е от 2007Letzte Pr
  • #49
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Читателю, прочети, че обявата в Швейцария е от 2007 година и вероятно блъснатата врата е оправена много отдавна :)
  • #48
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Аз от БГ кола няма да си купя НИКОГА колкото да ми ги рекламирате нашите измамници с коментарите си!!!!!
  • #47
    1 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Не ме карайте аз да въртя на джамбазите, че не ми е работа. Обаче едно запитване по имейл мога да направя, ако има такава опция в тоя сайт.
  • #46
    4 rate up comment 0 rate down comment
    BGRS ( преди 13 години )
    Ами може много просто да се направи. Има оставени телефони на джамбазите. Нека завъртят и попитат, защо снимките на тоя автомобил са от 2007 година и защо колата там е с ударена задна дясна врата. Ако търговецът има обяснение, ще го даде. Ако не, работата е ясна. Но и в двата случая ще е много по-интересно, отколкото да коментираме тук, без да знаем реално как стоят нещата.
  • #45
    6 rate up comment 14 rate down comment
    ggg ( преди 13 години )
    "да се доверявате само на най-големите, стари и доказани търговци на пазара""Ако не се оправяте с чуждите езици ползвайте..."Аз пък съветвам Аутомедия да си завре нещастнинте съвети някъде на тъмно:)Хубаво се опитвате да правите разследваща журналистика, но дайте малко по-обективно, по-детайлно и без смешни съвети!
  • #44
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Не споря, че километражите се връщат! Напротив, точно това твърдя! Преди години имаше едно предаване по Дойче Веле, където за 200 марки един "майстор" с лаптоп, врна километража на Голф 3 от 220 000 на 120 000. Всвичко това бе заснето със скрита камера. Дори един по-пресен случай - колега си взе СЕАТ Толедо преди няколко години на 150 000 км. Обаче случайно откри в колата си табелка за смяна на масло на... 297 000 км!
  • #43
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Само да ти кажа, че има хора дето от Италия внасят за Германия и ги продават там(пазара е много по голям от нашия и от всякъде идват от там да взимат коли)!Така че трябва вече много да внимаваш и там...не че не са "истински" там,просто казвам че трябва и там да гледаш да не те "врътнат" и да се набиеш в италиянски кошер!
  • #42
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    За връщането на километражите имам обяснение - ако един джамбазин реши да бъде честен и да не пипа километражите на колите си какво се получава? Всичките му коли ще са на по 200 000 - 300 000 км и българинът понеже е *** ще отиде и ще си купи от колегата му, при който колите са на по 100 000 - 150 000. Така честният джамбазин няма да има никакъв шанс да продаде колите си. Той просто е принуден да *** като останалите, за да оцелее. Не съм джамбазин, но така си обяснявам нещата с километражите.
  • #41
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    И вижте още нещо - обявата е от 2007 година. Чудя се само, как ще подправят месецът на производство. Ако все пак са го направили, възможно е колата да ае крадена.