IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.

Едни и същи обяви се търкалят с месеци в интернет.

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.
В последно време се наслушахме на оплаквания как бизнесът с коли на старо не върви. Как заради кризата им била паднала цената толкова, че търговците ги давали под стойността, на която са ги взели. Даже някакъв тип се жалваше в репортаж по новините как продавал на 10 хиляди лева, коли, които лично бил купувал на 20 хиляди и т.н. и т.н.

Много мразим да обобщаваме, но т.нар „нов внос“ в 90% от случаите не струва и пукната пара.

Ето ви например обява от някаква автокъща в Бургас, публикувана в български сайт:

Ето я обявата за същия автомобил (разгледайте снимките и се убедете сами ) в швейцарсkия autoscout24.ch:

Равносметката: 4900 CHF се равняват приблизително на 7400 лева към днешна дата. Исканата цена у нас е около 4600 лева отгоре, а на всичкото отгоре автомобила още го няма тук. Обърнете внимание и на информацията за навъртяните километри на километража. В швейцарската обява Lancia-та е на 211 000, а в българската – на 84 700. Та така... В нашите обяви рядко ще намерите кола на повече от 120 хиляди километра, същите коли обикновено рядко са на по-малко от 220 хиляди.

Нашият съвет е винаги да се доверявате само на най-големите, стари и доказани търговци на пазара или още по добре: информирайте се предварително за цената на автомобила, който ви интерeсува в Европа: вижте цените в mobile.de за Германия, в autoscout24.it за Италия и autoscout24.ch за Швейцария. Колите 2-ра употреба идват най-често от там. Ако не се оправяте с чуждите езици ползвайте google translate.
0 от 500
  • #40
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    И какво като са различни месеците?В Бг колите "нов внос" са почти винаги на около 100хил. км. и произведени 11 или 12-ти месец. Пак "случайност" както е написал някой преди мен.
  • #39
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    И какво се случва, ако колата се счупи по средата на пътя?
  • #38
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ето ви едно поздравче да се успокойте малко!http://vbox7.com/play:1b2b9d44
  • #37
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Абе льоьовци! Никой от вас ли не се замисли да прочете и двете обяви и да открие разликите? Освен километрите има и други - като например датата на производство! Айде по-добре врътнете един телефон до автокъщата и попитайте, защо са публикували снимки от швейцарски сайт, вместо да изказвате какви ли не предположения тук и да ми давате минуси!
  • #36
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Смут ( преди 13 години )
    Не ми е ясно защо спорите?Блъците вече са много по-малко. Автокъщите отчитат спад в продажбите.Ами много ясно малко по-умен да си ще идеш в Германия и ще си купиш кола 100пъти по-добра от тези в бг.Горницата която ще дадеш в бг ти е точно толкова да отидеш в Гер. 5дни свят да видиш и после с колата да се прибереш
  • #35
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    "Случайно" в едната обява колата е швейцарска, а в бг обявата се казва, че ще бъде внесена точно от Швейцария."Случайно" снимките са еднакви, като само "случайно" се различават снимките от дясната страна, където колата е ударена. Е много "случайности"...
  • #34
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Просто ще си поръчаш колата, те ще я вземат ударена (и по евтина разбира се) и ще я направят тука (няма ти казвам как),ще върнат километража и ще ти отрежат главата!Никви примерни снимки, никъв "Investigation"!Искат да те "врътнат",ако захапеш...перфектно!
  • #33
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Пуснете статията и в днес.бг. Ще бъде забавно да прочетем коментарите.
  • #32
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Badi ( преди 13 години )
    Stiga ste gledali snimki be malumnici horata sa napravili investigation da vidqt kade se prodava sa6tata kola v 6evicariq a tezi deto v e Balgariq prodavat kolata sa slojili prosto primerni snimki da izglejda po hubavo i da ne se znae 4e bila udrqna to vinagi stava taka pora4va6 edno dokarvat kade po u4ukano trq si golqm balak da se navie6 da ti dokarvat kola na fona na toq bogat izbor zarinati sa avtoka6tite s nali4ni koli.
  • #31
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Пак съм аз ! Вижте 1-вата снимка и последната в нашия сайт - различни коли (джантите са различни), защото е колата е ударена и са сложили снимки на кола, която не е ударена!Но джантите...хаха не сме БАЛАМУРНИЦИ!