IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.

Едни и същи обяви се търкалят с месеци в интернет.

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.
В последно време се наслушахме на оплаквания как бизнесът с коли на старо не върви. Как заради кризата им била паднала цената толкова, че търговците ги давали под стойността, на която са ги взели. Даже някакъв тип се жалваше в репортаж по новините как продавал на 10 хиляди лева, коли, които лично бил купувал на 20 хиляди и т.н. и т.н.

Много мразим да обобщаваме, но т.нар „нов внос“ в 90% от случаите не струва и пукната пара.

Ето ви например обява от някаква автокъща в Бургас, публикувана в български сайт:

Ето я обявата за същия автомобил (разгледайте снимките и се убедете сами ) в швейцарсkия autoscout24.ch:

Равносметката: 4900 CHF се равняват приблизително на 7400 лева към днешна дата. Исканата цена у нас е около 4600 лева отгоре, а на всичкото отгоре автомобила още го няма тук. Обърнете внимание и на информацията за навъртяните километри на километража. В швейцарската обява Lancia-та е на 211 000, а в българската – на 84 700. Та така... В нашите обяви рядко ще намерите кола на повече от 120 хиляди километра, същите коли обикновено рядко са на по-малко от 220 хиляди.

Нашият съвет е винаги да се доверявате само на най-големите, стари и доказани търговци на пазара или още по добре: информирайте се предварително за цената на автомобила, който ви интерeсува в Европа: вижте цените в mobile.de за Германия, в autoscout24.it за Италия и autoscout24.ch за Швейцария. Колите 2-ра употреба идват най-често от там. Ако не се оправяте с чуждите езици ползвайте google translate.
0 от 500
  • #10
    12 rate up comment 2 rate down comment
    p ( преди 13 години )
    "вижте цените в mobile.de за Германия, в autoscout24.it за Италия и autoscout24.ch за Швейцария. Колите 2-ра употреба идват най-често от там. Ако не се оправяте с чуждите езици ползвайте google translate."Това са пълни глупости. На ***.autoscout24.bg всичко е на български и можеш да търсиш в Германия, Франция, Белгия, Холандия, Русия, Италия, Испания, Люксембург и Австрия.
  • #9
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Драги ми,не е точно така, както го пишат в статията. Верно е, дадения пример е неуспорим, но аз веднага ще ви дам други пример, и да не си помислите нещо, той ще е от същите 2 сайта, за същата марка автомобили. Нека всички отворят българското "мобиле" и швейцарския сайт - и нека изберат автомобила "Lancia Lybra". И какво ще видим - средно в Швейцария върви около 4 - 5 хиляди, а в БГ - отново толкова но в лева. Нека автора на статията коментира :)П.С. Не съм автоджамбаз :)
  • #8
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Badi ( преди 13 години )
    Vie kakvo iskate be hora zagledah v tozi sait autoscout24.ch i nqma6e nito edna zdrava kola ot 2004-2006g proizvedna s cena do 5000 FR/ 7500lv probeg pod 100 000km vsi4kite bqha katostrofirali moje bi ima 4itavi koli no s ceni po 10000FR/15000lv no zaslujava li si v Balgariq ot tolkova po4vat cenite na 4isto novite avtomobili prosto standarta na zapad e drug novite koli sa mn po skapi a ot tam i tezi na staro stavat skapi eftino e samo tova deto e za boklluka.
  • #7
    20 rate up comment 1 rate down comment
    mirko ( преди 13 години )
    хахахахато и на задна да я карат до тук пак няма да се върне километража толкова.
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 13 години )
    Всъщност повечето са вкарани от Италия, защото са с 20на % по-евтини.
  • #5
    24 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 13 години )
    като к*рви са тея автоджамбази - всяка казва че си и втори, а ду**то даже на друг не е давала...
  • #4
    22 rate up comment 2 rate down comment
    xaxa ( преди 13 години )
    мухахаха как го хванахте този ЕВАЛА!! Освен това не се оставяйте на глупостите на продавачите - тия коли който те ги внасят са последна употреба на поне 250хил километра и с много надути цени.. Но това всеки умен човек в БГ го знае и ако си купува кола втора ръка задължително от западна европа...
  • #3
    28 rate up comment 3 rate down comment
    Браво ( преди 13 години )
    Страхотна статия!Трябва да има повече такива на потребителски теми. Писна ми от шмекери-търгаши (90% от бг бизнесмените)!
  • #2
    26 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 13 години )
    ами доган, царя и станишев не са ограбили сами бедната ни държавица - всеки, на всяко ниво гледа да крадне, излъже или измами. това е истината. нека всеки си погледне в собствената съвест и душа...
  • #1
    23 rate up comment 2 rate down comment
    dokomentalist ( преди 13 години )
    edno kam edno sa obqvite.Kakvo da se komentira-v BG sme vse pak!!!