IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi представи електромобил №5

Кросовърът Q4 e-tron ще се появи на пазара в края на 2020 г.

Audi представи електромобил №5

Компанията Audi представи на автосалона в Женева концептуален електрически кросовуър под името Q4 e-tron. Серийната версия ще се появи в производство в края на 2020 г., като това ще бъде петият електромобил на марката.

Купеобразният кросоувър е построен на платформата MEB на Volkswagen. Дължината е 4590 мм, широчината - 1900 мм, а разстоянето между двете оси - 2770 мм. Това означава, че като размери този модел ще се нареди между  Q2 и Q3. От Audi са категорични, че Q4 e-tron предлага "безпрецедентно ниво на комфорт в салона, комбинирано с широко пространство".

Audi Q4 e-tron

Задвижването на автомобила става с два електромотора - по един на всяка ос. Сумарната мощност на агрегатите е 302 к.с., като с едно зареждане кросоувърът изминава над 450 км (по цикъла WLTP). Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,3 секунди, а максималната скорост е 180 км. Батерията има капацитет от 82 кт/ч, като се зарежда до 80% за 30 минути.

Купеобразният кросоувър е е получил гояма решетка на радиатора, разширени калници, светодиодна оптика, масивни въздухозаборници, а също така и надпис  e-tron на броните и праговете. В салона е поставен цифров приборен панел в стила на новото Q3, както и голям сензорен дисплей.

Снимки: Audi

0 от 500