IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi предложи нова гама хибриди

Компанията пуска на пазара 4 модела от семейството TFSI e

Audi предложи нова гама хибриди

Германският производител Audi обяви пускането на пазара на ново семейство хибриди, които могат да се зареждат от електропреносната мрежа. Те разчитат на комбинация от бензинов двигател и електромотор, като ще получат обозначение TFSI e. То заменя досегашното e-tron, което ще се дава само на изцяло електрическите модели на марката.

По време на предстоящия автосалон в Женева Audi ще представи "плъг-ин" хибридните версии на 4 свои модела - Q5, A6, A7 Sportback и A8 L. Първите три ще получат по два варианта на силов агрегат с 2,0-литров бензинов тубодвигател и интегриран в скоростната кутия S-tronic електромотор.

Двете модификации ще се казват 50 TFSI e и 55 TFSI e, като първата ще развива 299 к.с. и 450 Нм, а втората - 367 к.с. и 500 Нм. За по-мощния от двата варианта е предвиден допълнителен пакет оборудване S line и спортно окачване.

На свой ред, лимузината Audi A8 L ще се предлага във версия 60 TFSI, чиято хибридна система включва 3,0-литров турбо V6 двигател и електромотор, вграден в 8-степенния автомат. В случая, агрегатът ще развива 449 к.с. и 700 Нм въртящ момент. 

Audi plug-in

И четирите хибрида ще получат батерия с капацитет 14,1 кВт/ч, която е достатъчно за изминаването на 40 км само на ток. Автомобилите от семейството TFSI e ще разполагат и със система за рекуперация на енергията, идентична с тази на кросоувъра Audi e-tron. В зависимост от интензивността, електронната система комбинира спирането с електромотора и с хидравличните спирачки, като рекуперацията възстановява до 80 кВт от електроенергията.

Освен това, е предвиден и специален режим за съхранява на заряда в акумулаторните батерии, като той ще бъде използван за движение в зоните, в които е забранено използването на двигателя с вътрешно горене. И четирите модела ще се появят на пазара до края на годината.

Снимка: Audi

0 от 500