IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа нов кросоувър на ток

Електрическият Q4 e-tron ще излезе на пазара през 2021 г.

Audi показа нов кросоувър на ток

Компанията Audi показа дизайнерски скици на компактен електрически кросоувър Q4 e-tron. Премиерата на концептуалната версия на модела ще се състои на автосалона в Женева в началото на март, а серийният вариант ще излезе на пазара през 2021 г.

На външен вид кросоувърът следва фирмения стил на марката, като предната му част напомня флагмана Q4. Електромобилът има сходна 8-ъгълна решетка на радиатора, масивни въздухозаборници и тесни светдиодни фарове. Надписът e-tron в долната част на бронята е отличителен белег за електрически концепти на Audi, като беше същият при  PB18 e-tron и e-tron GT.

Audi e-tron

Засега липсва информация за силовия агрегат, но е твърде възможно бъдещото Q4 e-tron да получи задвижването на серийния e-tron, който ще излезе на пазара през тази година. Той включва два електромотора със сумарна мощност 360 к.с. и 561 Нм въртящ момент. С едно зареждане новият кросоувър ще изминава не по-малко от 400 км по цикъла WLTP.

В салона на Audi Q4 e-tron преобладават тъч-скрийн екраните. Приборният панел е цифров, а като цяло подредбата до голяма степен напомня друг бъдещ електрически модел на компанията от Инголщад - e-tron GT, който беше представен през миналата година като концепция по време на автосалона в Лос Анджелис.

Audi e-tron

Бъдещото купе с 4 врати е разработено съвместно с Porsche, като е получило задвижване към четирите колела с индивидуален контрол на тягата към всяко от тях, както и електромотори, развиващи общо 590 к.с. Моделът има и същата система за рекуперация на енергията като серийния кросоувър e-tron.

Снимки: Audi

 

 

 

0 от 500