IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как 30-годишен дизелов Mercedes умира на аутобана

Ето какво се случва, когато пренебргнеш предупрежденията на таблото (ВИДЕО)

Какво може да убие стар Mercedes-Benz W140 с редови шестцилиндров дизел? Общо взето - малко неща. Натискането докрай на газта по аутобан обаче със сигурност не удължава живота на такъв автомобил, а когато то е комбинирано с пренебрегване на повишаването на температурата, което се вижда на приборния панел, нещата определено се влошават.


стар Mercedes магистрала


Точно това се случи със стар S 350, показан в това видео на TouTube-канала TopSpeedGermany, в което си вижда облак от дим, който се издига от двигателния отсек. Преди това този Mercedes-Benz S-Class от 1994 г. успява да развие 185 км/ч на магистрала, като максималната скорост е достигната след много дълго ускорение.

Дизеловият Mercedes никога не е предлагал впечатляващи скорости, но в случая двигателят поддържа близо до максималните обороти за почти минута, когато започват да се появяват струйки дим. Виждат се и показанията манометъра на температура, разположен вляво скоростомера. Градусите се увеличават стабилно по време на спринта и в един момент на таблото светва предупредителната лампа за охлаждащата течност.



Качеството на звука не е достатъчно добро, за да се чуят специфичните шумове от повредения двигател, но той все още работи, когато шофьорът отбива след излизане от магистралата. И димът, който се вижда, изглежда като пара, така че повредата може да е нещо просто като спукан маркуч за охлаждаща течност. Въпреки това, ако се съди по скока на температурата и сериозното натоварване, най-вероятно нещо ужасно се е случило под капака.

Затова в подобни случаи е добре да се спазва един добър съвет - ако ще предприемате подобно скоростно пътуване със стара кола по магистрала, следете показанията за температурата. Така може да избегнете подобни неприятности.


0 от 500