IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поръчков Koenigsegg Jesko изгоря на магистрала в Гърция

Хиперколата с карбоново покритие и златни акценти се превърна в купчина желязо за минути (ВИДЕО)

Направен по поръчка Koenigsegg Jesko Attack се запали и беше напълно унищожен в Атина (Гърция), докато собственикът му участваше в обиколка на страната. Въпросният Jesko е известен като Nur Edition, включващ напълно открита каросерия от въглеродни влакна с няколко златни акцента, включително на предните канарди, страничните прагове и крайните плочи на задното крило. Той е подобен на Jesko „Odin“, но няма златни люспи в карбоновите влакна.



За съжаление сега хиперколата не е нищо повече от тъжна купчина разтопен метал и въглеродни влакна. Снимки и видеоклипове, заснети от мястото на инцидента, показват, че шведската хиперкола се е запалила на магистрала. Не е известна официална причина за пожара, но автомобилът е изгорял напълно, преди пожарните екипи да пристигнат на мястото на инцидента.

Автомобилът участва в турнето „6to6 Motor“ в Европа като една от над 70-те други спортни коли, супер и хиперколи. Съобщава се, че собственикът на Jesko е получил колата по-рано тази година и е платил допълнително 443 400 долара за покритие от въглеродни влакна. Така цената на хиперколата надхвърля 4 млн долара.


Koenigsegg Jesko пожар


Няма данни за пострадали при пламъците. Надяваме се, че колата е била напълно застрахована. Въпреки това, след като всички 125 бройки от Koenigsegg Jesko вече са продадени, собственикът ще трябва да се обърне към пазара на употребявани автомобили, ако иска да вземе друг екземпляр.

Всяко Jesko, което напуска завода на Koenigsegg, има 5,0-литров V8 с двойно турбо, развиващ 1280 к.с. на бензин или 1600 к.с. на E85. Този двигател завърта задните колела чрез 9-степенна трансмисия с множество съединители.


0 от 500