IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой ще е новият номер 1 в Stellantis

Петима по-млади са вариант за заместник на Тавареш, сред тях има и жена

Stellantis ще избере своя нов главен изпълнителен директор, когато мандатът на настоящия изтече в началото на 2026 г. Короната е тежка – босът ще ръководи група, която миналата година продаде 6,16 милиона автомобила.

Хипотезата за подновяване на мандата на 66-годишния португалец Карлос Тавареш е на масата. Той обаче получи доста критики напоследък за спада на продажбите в САЩ, а китайският пазар е все по-трудно достижим.

 
Кой ще е новият номер 1 в Stellantis (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 33 минути )
    Мери Бара не е ли шеф на GM? Не ми се струва много подходяща за пазара в Европа.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 часа )
    Поправям се (не че има особенно значение, кой къде е "творил") - Мери беше шеф в ГМ и им е.. мамата. А Оливер Блуме е в ФВ, и незнам каква решавща роля има за илизане от кризата.. като той е един от тези дето набутаха ФВ в кризата.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 часа )
    Като гледам избора, леле мале. Хвани един удари другия. Мери не беше ли и шеф на Ситроен и им разказа играта? Двамата немци, натирени от БМВ и Ауди...като цяло и там като в политиката въртят се едни и същи...спорни фигури.по върховете. Ако се издъни нвкъде, му дават да управлява друга фирма...
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Факт ( преди 4 часа )
    Нали ви е ясно че тъпгерманец бикога няма да е начело