IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQS влезе в Книгата на рекордите Гинес

Eлектрическият седан измина 949 км с едно зареждане

Mercedes EQS - едно от най-луксозните електрически превозни средства на пазара, първоначално беше критикуван за живота на батерията, който не отговаря на очакванията предвид луксозните спецификации, както и заради 400-волтовата електрическа архитектура, която ограничава мощността на батерията.


Mercedes-Benz EQS


Последната актуализация обаче значително промени представянето му, което го прави сериозен конкурент на Porsche Taycan или Audi e-tron GT. Сега EQS може да се похвали с автономност от почти 1000 км. За да докаже това, електрическият седан измина 949 км между градовете Бенгалуру и Нави Мумбай в Индия с едно зареждане.

Това постижение позволи на EQS 580, оборудван с батерия от 118 kWh, да постави нов световен рекорд за електромобили, надминавайки предишното най-добър резултат, записан Ford Mustang Mach-E с 32,6 км. За поставя на рекорда помага и впечатляваща аеродинамика на седана - коефициент на съпротивления 0,20, като постигнатият разход на енергия е 11,36 kWh на 100 км.

Този резултат не само спечели място на Mercedes-Benz EQS в Книгата на рекордите Гинес, но и затвърди позицията му на пазара на луксозни електрически превозни средства. Постигането на това разстояние изисква оптимизирани условия на шофиране, намаляване на средната скорост до 50-60 км/ч и по-голямо използване на регенеративната спирачна система, потвърждавайки способността на електрическата технология да надмине очакванията за автономност в реални условия.


0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Пак от същата тема. #74.математика той.Пет години спад Х 20 % на година било 0.Нали така писа гост?#78.Държа на мнението си.Да,така писах и продължавам да твърдя че е така.
  • #20
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Факти.27 юли 2020.Илон Мъск намеква че времето на ДВГ е към своя край.#63.знаем.как смяташ математико гост 5г Х 20% спад е равно на 0 хахахахах.#70.Хайде пак нова математика.Разбира се че на 0 е равно. 5 Х 20 не е ли 100.
  • #19
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Браво ( преди 1 седмица )
    Хайде да видим сега дали може да сметнеш и енергията правилно и да си намериш грешките в предишното изказване
  • #18
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Наклона на пътя е 0,1%.
  • #17
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Процентите вече ги обърках те няколко пъти, сега чакам след като знаете формулата да сметнете и енергията. Да объркате 10 пъти резултата докато не ви кажа верния. Но понеже и вие знаете че ще го объркате даже няма да се пробвате да кажете резултат за да не се изложите както винаг ще правите като психопатите и ще мълчите защото сте неграмотни и не знаете и се гордеете с това. Направете поредната демонстрация на неграмотност
  • #16
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Тинтири_минитири ( преди 1 седмица )
    до #8 - колега, честно мислиш ли, че ако същия EQS след като е стигнал от Бенгалуру до Нави Мумбай може да направи същото ако обърне и от Нави Мумбай кара обратно към Бенгалуру - дал ще стигне до дестинацията ;) То за подобен пробег винаги се взима средното от двете посоки.... ако толкова те е грижа за енергията за Шипка, дай да пуснем електричката от паметника до Габрово - направо ще си на + ама ме съмнява да успееш да пробуташ електричка на клиент с мотива: Препълва си батерията над 100% :D :D
  • #15
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Господин психопат ( преди 1 седмица )
    Поне 1758 пъти съм те помолил да дадеш линк към тези пет по 20% равно на 100% защото ти никога не разбираш нито когато ти говорят за процент, а както се вижда за последните пет минути два пъти си объркал процентите, а повтаряш мантрата за 5 по 20% пета година. Петък година ти се подигравам че не знаеш какво е въртящ момент и още не си ми казал дали е сила мощност или енергия.
  • #14
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Бисер след Бисер ( преди 1 седмица )
    Антиматематици тая дрънкате. Дали двама човека за пет минути може да са толкова неграмотни че да направят една и същата грешка. Хайде проверете си бисерните огърлици и се поправете преди да почна аз
  • #13
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Задача за пети клас ( преди 1 седмица )
    Както за тенти така и за останалите анти математици. За колко часа се изминават 950 км с 50 км в час? Ако умножим тези часове по 900 мл на час разход на празен ход на място, колко литра ще бъдат изгорени от автомобила на празен ход без да мръдне никъде? Че аз не съм завършил ДВГ и нещо ги изкарах 50% повече енергия във виц на гориво отколкото mercedes-а за изминаване на 1000 км
  • #12
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Чайник митичен,6% е наклона от с.Шипка до горе.Турбо ти измери разхода и денивелацията на стръмния участък с дължина 5-6 км.