IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQS влезе в Книгата на рекордите Гинес

Eлектрическият седан измина 949 км с едно зареждане

Mercedes EQS - едно от най-луксозните електрически превозни средства на пазара, първоначално беше критикуван за живота на батерията, който не отговаря на очакванията предвид луксозните спецификации, както и заради 400-волтовата електрическа архитектура, която ограничава мощността на батерията.


Mercedes-Benz EQS


Последната актуализация обаче значително промени представянето му, което го прави сериозен конкурент на Porsche Taycan или Audi e-tron GT. Сега EQS може да се похвали с автономност от почти 1000 км. За да докаже това, електрическият седан измина 949 км между градовете Бенгалуру и Нави Мумбай в Индия с едно зареждане.

Това постижение позволи на EQS 580, оборудван с батерия от 118 kWh, да постави нов световен рекорд за електромобили, надминавайки предишното най-добър резултат, записан Ford Mustang Mach-E с 32,6 км. За поставя на рекорда помага и впечатляваща аеродинамика на седана - коефициент на съпротивления 0,20, като постигнатият разход на енергия е 11,36 kWh на 100 км.

Този резултат не само спечели място на Mercedes-Benz EQS в Книгата на рекордите Гинес, но и затвърди позицията му на пазара на луксозни електрически превозни средства. Постигането на това разстояние изисква оптимизирани условия на шофиране, намаляване на средната скорост до 50-60 км/ч и по-голямо използване на регенеративната спирачна система, потвърждавайки способността на електрическата технология да надмине очакванията за автономност в реални условия.


0 от 500
  • #41
    1 rate up comment 7 rate down comment
    До чат бота ( преди 1 седмица )
    Личи си кой е чат бот който цитира че мощността било промяна на енергията от Уикипедия, но като го помолиш да ти даде практически пример сменя темата И се държи като психопат. Аз винаги ти давам практически примери с изчисления А ти си този който кълве в Уикипедия да ми докаже че енергия в нашата реалност не съществува и всичко е само мощност и сили, защото ГЛЕДА енергията, ЦИТИРА Я и НЕ Я ВИЖДА, защото НЕ ЗНАЕ.
  • #40
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 седмица )
    Като се замисля с чат-бот или осмокластник може да се води много по-интелигентен разговор на много по-високо ниво отколкото с тебе. Ползвам те единствено и само за спаринг партньор. Във фитнеса тежести, тук тебе. Ама нещо по законите на Нютон съм намерил противоположно по посока мислене, но нещо започна да се губи равно по сила. Ехе едно време какви дискусии се водеха!
  • #39
    0 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Нищо не каза за усукващия се колянов вал и енергията при ДВГ? Знаеш ли кое е смешното и ти се с мен от години. Че постоянно говориш за енергия, гледаш я написана в учебника, цитираш я и казваш че никъде не пише за енергия. Манекен на дънинг Крюгер. Въртящият момент за който не си спрял да приказваш от 5 год. не е нито сила нито мощност А е ЕНЕРГИЯ бе умник. Вече толкова падна нивото, че накрая изплюх камъчето и вече дори не ми е забавно да ти се подигравам. Той е като да биеш и удряш инвалид
  • #38
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Бах мама му,аз с чатбот ли съм водил спор? Трябваше да се сетя,има нещо нередовно в Теслю.
  • #37
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Коничиуа Теслю Сан.Поредната изцепка на полиглота,казва здравейте на японски,а говори за китайски електрокари и да учим китайски език.Нали така Чайник?
  • #36
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Мога да направя обосновано предположение,че Тесльо е чатбот.Вижте какви са му опорките,от Ютуб и Уикипедия,преведени с машинен превод от английски.Чатбота набира информация от интернет и липсва функционална грамотност.
  • #35
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Тези трябва да са от нашата реалност, след като само за 20 секунди и само в цитата който съм дал успяха да споменат 3 несъществуващи във вашата реалност неща - 1 пренасяне на енергия през коляновия вал. 2 при преноса има същите по големина сили в ОБРАТНА посока. 3, противоположните сили натупват ПОТЕНЦИАЛНА ЕНЕРГИЯ в коляновия вал под формата на въртящ момент. 4 Това натрупване на енергия е следствие на факта, че коляновия вал се УСУКВА като ПРУЖИНА. Нормални физични процеси в НАШАТА реалност
  • #34
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Поправка ( преди 1 седмица )
    Тайминга който съм дал преди е бил за живото предаване и не съвпада със записа. Можеш да чуеш на 4 ч и 2 мин. в клипа за цитирам " МОМЕНТИТЕ между веригата и скоростната кутия са в обратни посоки и тоя целия вал е пружина. А когато.....вече нямаш цялата тая пружина. Целия тоя вал НЕ ГО УСУКВАШ ПО ТОЗИ НАЧИН" Нормална градивна дискусия между хора с технически ПОЗНАНИЯ, а не с претенции за ОБРАЗОВАНИЕ които обсъждат технически проблеми при ПРОЕКТИРАНЕТО на ДВГ и техни ВЪЗМОЖНИ РЕШЕНИЯ.
  • #33
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 седмица )
    "Гост ( преди 19 минути )Забавни клипчета на Дани направени за едейоти да им се радват" Виждам, че не си отделил 30 сек. да изгледаш за какво става дума, а си тръгнал да пропагандираш своите НЕЗНАНИЯ и градацията в "градивния" разговор, който водим е да надграждаш обидните квалификациии, заплахи за физическа саморазправа и единственото което ражда мозъка ти е нови прякори. От слушането на непринудения разговор на седянката на Дани в гаража на Шаро можеш да научиш повече, от кълването в Уикип ...
  • #32
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Теслю Бидчо твори нови технологии.За да огънеш детайл трябва да го закрепиш статично.Да ти напомня коляновия вал е на лагери и не може да се огъне, защото ще се завърти.Да ти напомня какво е еластичен материал.След премахване на силата си връща първоначалната форма и размери.Стоманен колянов вал се изработва чрез щанцоване.Ако се изработва от еластичен материал трябва да си върне първоначалната форма след изваждането му от шанцата.Ниска топка си за мен, тлупи.