IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQS влезе в Книгата на рекордите Гинес

Eлектрическият седан измина 949 км с едно зареждане

Mercedes EQS - едно от най-луксозните електрически превозни средства на пазара, първоначално беше критикуван за живота на батерията, който не отговаря на очакванията предвид луксозните спецификации, както и заради 400-волтовата електрическа архитектура, която ограничава мощността на батерията.


Mercedes-Benz EQS


Последната актуализация обаче значително промени представянето му, което го прави сериозен конкурент на Porsche Taycan или Audi e-tron GT. Сега EQS може да се похвали с автономност от почти 1000 км. За да докаже това, електрическият седан измина 949 км между градовете Бенгалуру и Нави Мумбай в Индия с едно зареждане.

Това постижение позволи на EQS 580, оборудван с батерия от 118 kWh, да постави нов световен рекорд за електромобили, надминавайки предишното най-добър резултат, записан Ford Mustang Mach-E с 32,6 км. За поставя на рекорда помага и впечатляваща аеродинамика на седана - коефициент на съпротивления 0,20, като постигнатият разход на енергия е 11,36 kWh на 100 км.

Този резултат не само спечели място на Mercedes-Benz EQS в Книгата на рекордите Гинес, но и затвърди позицията му на пазара на луксозни електрически превозни средства. Постигането на това разстояние изисква оптимизирани условия на шофиране, намаляване на средната скорост до 50-60 км/ч и по-голямо използване на регенеративната спирачна система, потвърждавайки способността на електрическата технология да надмине очакванията за автономност в реални условия.


0 от 500
  • #51
    1 rate up comment 0 rate down comment
    u3poD ( преди 4 дни )
    1000км със скорост 50-60кмч. Мъка мъка
  • #50
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 5 дни )
    Архивирах си поредния бисер на Теслю."Въртящия момент е енергия."
  • #49
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Димов ( преди 5 дни )
    Грешно мислене,ама на тебе ти е простено.Убеден съм,че възраждаш стари спорове само и само да не скучаеш.Мен това не ме кефи,намери си някакво занимание.
  • #48
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Димов ( преди 5 дни )
    Нашият приятел се прави на интересен.Енергия се мери в калории,джаули и киловатчаса.Въртящият момент е момент на сила и се мери в Нютон метри.Някоя нова идея да споделиш ,титан на физиката.
  • #47
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Гостенино ( преди 5 дни )
    Да позная ли защо се скри като лалугер? За да не отговаряш на въпроси с името си. Няма нужда. Познавам ви номерата и всеки от вас е доказал през последните пет-шест години, че не знаете какво е въртящ момент въпреки че постоянно ви питам за него. Точно както до преди една година твърдях те че литър гориво притежава 10 kW мощност, а не 10 kWh енергия. Пак питам за практически пример за енергия във вашата паралелна реалност в която мощността не се нуждае от енергия? Има ли такова понятие поне?
  • #46
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 45 ( преди 5 дни )
    Той винаги си е бил. Още от времето на Нютон. Ама ти тоя не го знаеш защото не е от вашия квартал И наскоро се запозна с творчеството му, защото творчеството не го пускат по радио Веселина.
  • #45
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    Тротка, въртящият момент стана енергия по мъсковата физика.Велик си тротка,велик.
  • #44
    2 rate up comment 6 rate down comment
    До госта Димов ( преди 5 дни )
    Енергия се мери и в калории. Ти колко калории енергия плати? Мери се и в джаули. Колко джаула енергия плати? Това че не плащаш горивото в киловат часа, калории или джаули, а течните горива се плащат в литри, А газообразните в мегаватчаса не означава ,че в каквото и да са дадени не можеш да ги обърнеш в киловатчас.
  • #43
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Димов ( преди 6 дни )
    Велики идеи има нашия приятел.Енергия мери в Нютон метра.Колко енергия в Нютон метри плати като сметка за тока? Титан на мисълта си, безспорно.
  • #42
    1 rate up comment 6 rate down comment
    До Дънинг-Крюгер бот ( преди 6 дни )
    Напомняш ми на вица, че си прочел табелка Жени 1 лев , влязъл си вътре, а то кeнeф. Толкова падна нивото. След толкова подсказвания и въпроси сам да се сетиш, че всъщност въртящият момент е енергия, след като определено не е нито сила нито мощност, ти продължаваш да повтаряш мантрата, че в учебника по ДВГ никъде не пише за енергия, а само за въртящ момент. Това е като да ми кажеш че в учебника по ВиК никъде не пише за течност, а само за вода и флуиди и по тръбите не минава течност!