IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan записа още един рекорд

Електромобилът измина 1845 км за 30 часа

Porsche Taycan постави рекорд за най-бързо пътуване с електромобил от Тайланд до Сингапур. Уникалното предизвикателство в Югоизточна Азия беше част от празненствата по случай 75-ата годишнина на германския производител, като в него трима журналисти изминаха разстоянието от Банг Яй в покрайнините на Банкок до комплекса „Гардънс бай дъ Бей“ в Сингапур.


Porsche Taycan


Тримата се редуваха зад волана на Porsche Taycan 4S Cross Turismo и тъй като разстоянието на маршрута е 1845 километра, електромобилът се нуждаеше от няколко зареждания по време на пътуването. Журналистите използваха мрежата за бързо зареждане Shell Recharge High Performance Charging (HPC), в чието изграждане участва и Porsche.

Спиранията за зареждане отнемаха само 25 минути, благодарение на 800-волтовата архитектура, използвана от Taycan 4S Cross Turismo. Електромобилът е оборудван с предлагания като опция пакет батерии Performance Battery Plus, като това осигурява пробег от 512 км. За поставяне на рекорда екипажът трябваше да спазва всички ограничения на скоростта на пътя, което също помогна за увеличение на максималния обхват на колата.


Porsche Taycan


„Първата ни изцяло електрическа спортна кола Porsche Taycan вече е еталон за спортно представяне, динамично управление и ефективно зареждане. Това постижение доказва, че електрическите автомобили могат да бъдат използвани безпроблемно за пътувания на дълги разстояния“, похвали се похвали се Андре Бранд, генерален мениджър на Porshe в Сингапур.


0 от 500
  • #25
    5 rate up comment 0 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    А колкото за пътуването от Анталия до Търново го дава 17 часа, което е 71 километра в час. Ти си го взел за 15 часа, което е десетина процента повече и средна скорост 80 км в час, която е напълно постижима и реална за разлика от онази с 150 км/ч средна скорост, за която може да ти повярва само някой който никога не се е качвал в автомобил и дори не е пътувал! Тази средна скорост трудно ще я направиш дори София-Бургас през лятото дори да караш с 200!
  • #24
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Добре де карал ли си с 200 км в час? Или поне ми отговори някъде свалял ли си под 150 километра в час за да стигнеш за 8,5 часа? Дори да се движиш само по магистрала без ограничение на скоростта навсякъде където е възможно с 200 км/ч, средната ти скорост за изминаване на дадено разстояние ще ти е максимум 180 км в час, заради трафика и затова че не всички се движат с 200 км/ч А по този маршрут няма нито една магистрала на която можеш да се движиш дори със 150 км/ч. И не навсякъде е магистрала!
  • #23
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 20 каквото и да проверяваш аз ти казвам чад на тръгване и час на пристигане. Още един пример,миналата година от Сиде в Турция до Централна Северна България около 1200 + км тръгване в 7.00 часа от хотела и пристигане в 22.00 часа в къщи. по мапса даваше 15++ часа. Не съм тук да се хваля или да лъжа,казвам това което е в действителност и реално защото съм го преминал, а не да приказвам по гугал и тем подобни.И да те светна по гугъл дават с всички ограничения които не се спазват винаги.
  • #22
    0 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 5,не почивам въобще когато карам,защото не се изморявам,защото съм си избрал удобна кола в която се чувствам комфортно и удобно и от почивки не се нуждая. За над 1000 км преминати на едни дъх почивките ни бяха две за пиш пауза и винетка т.е. две по 10 минути.Такива дет на всеки 100 км спират и почиват кат кранти по 1 час са такива електрокари. Най-загубеното време е това да прекарваш в пътуване и колкото по-бълзо стигнеш от т.А до т. Б толкова повече ще си почиваш и наслаждаваш на природата.
  • #21
    2 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Нека не са 5, а 10 мин. 2 спирания по средно10 мин.Първо спиране след 3:03ч. и 364 км Батерията е на 12% и след 10 мин. се зарежда до 47%. Следващо спиране 4:24ч от началото на пътуванетто. Изминати 513 км. Зареждане от 9% до 40% за 11 мин. На 5:45ч и 663км зареждане от 9% до 35% за 7 мин. На 814км и 7:14 последно спиране за зареждане от 9% до 50% за 12 мин. Изминаване на 1000 км за 8:55 часа и останали 8% заряд. Изразходени 220kWh. Средна скорост 112км/ч Виж сам: youtu.be/QpwSXMu1K2M
  • #20
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Току-що проверих в google maps и ми дава 13 часа и половина от София до Ферара при спазване на ограниченията без въобще да смята ви се не по митници или каквито и да е спирания. Колкото и бързо да караш, ако караш с 10- 20% над ограничението, трудно ще компенсираш дори този един час, който си спирал, защото на места ще се движиш със скорост достъп от ограниченията заради трафика. Така че при тръгване в 6, ще е от трудно до невъзможно да стигнеш в 18:30 да не говорим да спестиш 5 часа за 15:30
  • #19
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 2 с всичко съм съгласен за това което казваш,ама зареждане за 5 минути /цигара време/ няма как да повярвам виж да изпушиш половин кутия цигари съм съгласен. Цигарата дори да не я пушиш гори сама за около 3-5 минути за толкова време дори тока няма да стигне до акумулаторите,какво останало да го напълниш до дупка кат се вика.
  • #18
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 9,да ако на Королата резервоара е 35 литра толкова ще мине,но на моя СУВ резервоара е 65 л. и минавам с магистрална скорост и малко ++ над 900 км.За тях ти ще спираш с електрокара и магистрална скорост на всяка керемида на 60 км да и капваш ток.На магистралата ги гледам как пъплят електрокарите с 90 след ТИР-овете и някой автобуси.
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 8 месеца )
    Както виждаш никът ми не е случаен и твоят мит е разбит като лъжа! 1250 км изминати за 8,5 часа означават шофиране със средна скорост 150 км в час, което е абсолютно невъзможно освен ако на места не си се движил с над 200 км в час, за да компенсираш местата накъдето си карал със 100 км в час. Сигурен ли си, че така си правил? Не ми се вярва, но помисли пак дали не си се объркал нещо?
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 месеца )
    До 14, за денонощие не мога да ти кажа колко съм минавал,защото не съм правил такъв опит,но мога да ти кажа,че 1252 км ги минах от София до Феррара от 06.00ч тръгване от София и пристигане във Феррара в 15.30 ч като в това време се включва и висенето на 2 граници,което бе не по-малко от час време.Сложи и 1 час в + заради времето и ще получиш около 10 часа или 8 часа и 30 минути в движение реално. Колко мислиш ще мина за 30 часа,А?