IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan записа още един рекорд

Електромобилът измина 1845 км за 30 часа

Porsche Taycan постави рекорд за най-бързо пътуване с електромобил от Тайланд до Сингапур. Уникалното предизвикателство в Югоизточна Азия беше част от празненствата по случай 75-ата годишнина на германския производител, като в него трима журналисти изминаха разстоянието от Банг Яй в покрайнините на Банкок до комплекса „Гардънс бай дъ Бей“ в Сингапур.


Porsche Taycan


Тримата се редуваха зад волана на Porsche Taycan 4S Cross Turismo и тъй като разстоянието на маршрута е 1845 километра, електромобилът се нуждаеше от няколко зареждания по време на пътуването. Журналистите използваха мрежата за бързо зареждане Shell Recharge High Performance Charging (HPC), в чието изграждане участва и Porsche.

Спиранията за зареждане отнемаха само 25 минути, благодарение на 800-волтовата архитектура, използвана от Taycan 4S Cross Turismo. Електромобилът е оборудван с предлагания като опция пакет батерии Performance Battery Plus, като това осигурява пробег от 512 км. За поставяне на рекорда екипажът трябваше да спазва всички ограничения на скоростта на пътя, което също помогна за увеличение на максималния обхват на колата.


Porsche Taycan


„Първата ни изцяло електрическа спортна кола Porsche Taycan вече е еталон за спортно представяне, динамично управление и ефективно зареждане. Това постижение доказва, че електрическите автомобили могат да бъдат използвани безпроблемно за пътувания на дълги разстояния“, похвали се похвали се Андре Бранд, генерален мениджър на Porshe в Сингапур.


0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 3 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Д0 4. И какво значение има? Ти някога избирал ли си си автомобил по пробега, който минава с един резервоар? Това имаше някакво значение, когато нямаше зарядни станции. Сега е по-важна скоростта на зареждане, а това porsche зарежда с над 1000 км в час. Нормалните хора така или иначе почиват поне един час на всеки 1000 км пробег и само единици 100% от които пишат тук в този форум защото надали има другаде в света, правят два резервоара пробег само с 5 минути на почивка за зареждане
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Мхм ( преди 9 месеца )
    512 км нищо не е един Ситроен ц6 бензинов с пълен резервоар прави 700-800км или с 67% повече пробег
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Всичко което си написал е вярно и поршака е страхотен автомобил като всяко едно porsche за всеки който може да си го позволи. Само с едно от "предимствата", които си избрал не съм съгласен ,че е предимство. Това с двете предавки което е абсолютно безсмислено, ненужно и дори вредно за един автомобил, защото освен че му вдига разхода, на практика добавя още един ненужен възел, който го прави по ненадежден, ако забравим, че оскъпява автомобила и поддръжката му. Защо мислиш, че е предимство?
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Тествал ( преди 9 месеца )
    Cross Turismo е невероятен! 4х4, 2 скорости, въздушно окачване, просвета му се вдига, има off-road режим и защита на прагове и вежди. Панорамен таван и опция за багажник горе и дори палатка, а отзад е комби. Събира погледи навсякъде. Набира като Порше, завива и спира като Порше, товари като Октавия и вози като Кадилак. Зарежда за цигара време. Перфектната кола!
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Бавничко, доста бавничко. Напълно оправдаха очакванията му когато прочетох заглавието. Че това ще е поредния абсолютно безсмислен рекорд който никой няма да тръгне да подобрява не защото не може, а защото ще е прекалено глупаво да го направи! Почти същото като най-бърза скорост постигната в сграда, май беше някакво пързаляне на лед и други такива безсмислени рекорди с порша тайкан. Чак се учудвам на маркетолозите, при положение че това си е потентен автомобил !