IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Taycan записа още един рекорд

Електромобилът измина 1845 км за 30 часа

Porsche Taycan постави рекорд за най-бързо пътуване с електромобил от Тайланд до Сингапур. Уникалното предизвикателство в Югоизточна Азия беше част от празненствата по случай 75-ата годишнина на германския производител, като в него трима журналисти изминаха разстоянието от Банг Яй в покрайнините на Банкок до комплекса „Гардънс бай дъ Бей“ в Сингапур.


Porsche Taycan


Тримата се редуваха зад волана на Porsche Taycan 4S Cross Turismo и тъй като разстоянието на маршрута е 1845 километра, електромобилът се нуждаеше от няколко зареждания по време на пътуването. Журналистите използваха мрежата за бързо зареждане Shell Recharge High Performance Charging (HPC), в чието изграждане участва и Porsche.

Спиранията за зареждане отнемаха само 25 минути, благодарение на 800-волтовата архитектура, използвана от Taycan 4S Cross Turismo. Електромобилът е оборудван с предлагания като опция пакет батерии Performance Battery Plus, като това осигурява пробег от 512 км. За поставяне на рекорда екипажът трябваше да спазва всички ограничения на скоростта на пътя, което също помогна за увеличение на максималния обхват на колата.


Porsche Taycan


„Първата ни изцяло електрическа спортна кола Porsche Taycan вече е еталон за спортно представяне, динамично управление и ефективно зареждане. Това постижение доказва, че електрическите автомобили могат да бъдат използвани безпроблемно за пътувания на дълги разстояния“, похвали се похвали се Андре Бранд, генерален мениджър на Porshe в Сингапур.


0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Груйо Попйорданов ( преди 9 месеца )
    Карайте си я ! А що не казвате колко "чини" - тва Порше ?
  • #14
    4 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    Шминти, Ти колко най-много километра си минавал за едно денонощие? Преди четири години един мина 2800 км за 24 часа с тесла модел 3. Ти минавал ли си повече и необходими ли са ти повече от 2800 км дневно, за да обясняваш колко електромобилите не става ли за дълги пътувания и били само градски? Ако и той беше карал 30 часа като това porsche, щеше да мине 3500 км. Как пък веднъж никой от вас не отговори колко най-много километри е минавал за едно денонощие? Особено тинтири?
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 9 месеца )
    В Тайланд на магистралата максималната скорост е 120 км/ч, в Малайзия където е другата половина от пътя е 110 км/ч а в Сингапур няма смисъл да се проверява защото е половината от площта на София-град
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 9 месеца )
    Дайте на чича ви Бьорн, в Скандинавия с ограниченията им от 110 км/ч минава 1000 км за под 10 часа с повечето ЕМ, сиреч тука ще свали времето почти на половина на тези негови азиатски събратя... А минтири, ти кога последно си карал в Сингапур и Тайланд? Там само магистрали ли са, или селски пътища? Или микс от двете? Аз с ДВГ-то 1000 км до морето и обратно с доста планинско и само около 550 км магистрала, ми даде 67 км/ч средна скорост. Не всички бичат със 140 на макс... Светът не е идеален ;)
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 9 месеца )
    Това прави 60 км/ч средна скорост... реално погледнато скорост на професионален колоездач... аре нема никва нужда от такива "рекорди"!
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Краси ( преди 9 месеца )
    Ягуар IPace, От Германия до България, 2300 км за 36 часа. Максимален ток за зареждане 100 кВ на час. Втори път не се навивам.
  • #9
    2 rate up comment 5 rate down comment
    MythBuster ( преди 9 месеца )
    А ти с королата колко пъти щеше да спреш? При магистрално шофиране трудно изкарва 500 км с един резервоар. Щеше да го знаеш ако не караш е с 90 километра в час по магистралите
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 9 месеца )
    Само няколко зареждания?Срам ги е да кажат колко пъти са спирали принудително за половин час да зареждат.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 9 месеца )
    Товари като Октавия с 445 литра багажник което е по-близо до Голф Хечбек?
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 9 месеца )
    Има огромно значение.По гооям пробег значи по малко спиране за зареждане.при бавното зареждане на ел колите или 25 минути за 70% батерия и то при бързо зареждане което пък намалява живота набатерията не е добре да зареждаш често защото губиш време.А при двг зареждаш 72л. За 3 минути и минаваш с 200км повече.