IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz EQS влезе в Книгата на рекордите Гинес

Eлектрическият седан измина 949 км с едно зареждане

Mercedes EQS - едно от най-луксозните електрически превозни средства на пазара, първоначално беше критикуван за живота на батерията, който не отговаря на очакванията предвид луксозните спецификации, както и заради 400-волтовата електрическа архитектура, която ограничава мощността на батерията.


Mercedes-Benz EQS


Последната актуализация обаче значително промени представянето му, което го прави сериозен конкурент на Porsche Taycan или Audi e-tron GT. Сега EQS може да се похвали с автономност от почти 1000 км. За да докаже това, електрическият седан измина 949 км между градовете Бенгалуру и Нави Мумбай в Индия с едно зареждане.

Това постижение позволи на EQS 580, оборудван с батерия от 118 kWh, да постави нов световен рекорд за електромобили, надминавайки предишното най-добър резултат, записан Ford Mustang Mach-E с 32,6 км. За поставя на рекорда помага и впечатляваща аеродинамика на седана - коефициент на съпротивления 0,20, като постигнатият разход на енергия е 11,36 kWh на 100 км.

Този резултат не само спечели място на Mercedes-Benz EQS в Книгата на рекордите Гинес, но и затвърди позицията му на пазара на луксозни електрически превозни средства. Постигането на това разстояние изисква оптимизирани условия на шофиране, намаляване на средната скорост до 50-60 км/ч и по-голямо използване на регенеративната спирачна система, потвърждавайки способността на електрическата технология да надмине очакванията за автономност в реални условия.


0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Гостенин ( преди 1 седмица )
    Не е възможно! Електромобилите минават само половината от обявения пробег А като пуснеш радиото батерията пада за два часа.