IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски кросоувъри с мотори Nissan идват в България

Софийска компания ще дистрибутира Dongfeng-Nissan в цяла Източна Европа

Нова вълна китайски автомобили с технологии на Nissan ще дойдат в България в края на тази година, научи Automedia.bg. Става дума за модели на Dongfeng Nissan - джойнт-венчър, в който Nissan и китайската Dongfeng Motor Group държат по 50%. Освен че произвежда модели на Nissan за китайския пазар, компанията отдавна прави и свои собствени модели под няколко различни марки (с преобладаващо японски компоненти).
  
   
Venucia V-Online
Venucia V-Online
  
   
У нас първо ще дебютира Venucia, потвърди пред нас Юлиан Чебишев, управляващ партньор в ADG Europa. Компанията, базирана в Германия и с дъщерно дружество у нас (ADG Bulgaria), ще е официален вносител на Dongfeng-Nissan за цяла Европа. Тя вече предлага в България собствени марки на китайската Dongfeng като Voyah и M-Hero. Софийският офис на ADG отговаря за дистрибуцията на Dongfeng-Nissan в цяла Източна Европа, като вече се знае, че македонската Fila Group ще предлага марките в Северна Македония и Сърбия.
 
    
Venucia V-Online
  
       
Дебютът на Dongfeng-Nissan в България ще е в края на този година с модела Venucia V-Online - 4.56-метров компактен кросоувър, който може да е с бензиново или хибридно задвижване. След това в началото на 2025 ще дойде и най-новият модел на компанията - eлектрическият Venucia VX6, както и някои от по-компактните и евтини модели.
  
   
Venucia V-Online
  
         
Все още няма официална позиция от Nissan за плановете на джойнт-венчъра за експанзия в Европа. Японският гигант бе принуден да ограничи предлагането на собствените си модели на Стария континент като част от споразумението за реорганизация на съюза с Renault. В момента Nissan продава в Европа само кросоувър гамата си: Juke, Qashqai и Xtrail, както и слабо вървящия електрически Ariya.
   
        
Какво произвежда Dongfeng-Nissan (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 1 седмица )
    И като можеш да намалиш цената на бензина, защо не си я намалил? Ти си някаква световна рафинерия явно и пазарът не те вълнува. Иначе и едно магазинче не си управлявал през живота си вероятно, но си голям умник.
  • #15
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 1 седмица )
    А ми от един барел петрол мога да произведа 5 литра дизел и 15 литра бензин. Сиреч Мога да намаля цената на бензина спрямо дизела 3 пъти. А това че *** европейци произвеждат дизел си е тяхна работа.
  • #14
    1 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 1 седмица )
    Трябва ти мощност тъй като ако знарше формулата за мощност щеше да разбереш че въртящият момент се компенсира от чо високо оборотния бензинов двг. Ето защо в САЩ дизелови ванове Няма. ГМ Савана е само с бензинови ве6 и ве 8.
  • #13
    7 rate up comment 1 rate down comment
    БайБоцимир ( преди 1 седмица )
    До #8Не говоря за баничарка, а за бус. Не че няма версии на метан или газ, но масово е дизел, дори при последните модели. Като го натовариш с 2т ти трябва въртящ момент.
  • #12
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 1 седмица )
    е пак е по добре от немските ке нефи
  • #11
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Факт ( преди 2 седмици )
    Американците правят хубави коли например Шевролет Волт. Но тапатсите каъо Митбъстерс не ги оцениха те отидоха да възхвяляват недоразумения като теслЪ. Техен проблем
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Те сегашните на Донго са Мицубиши двигател но от 15 години назад...
  • #9
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Тц-ък! ( преди 2 седмици )
    мотори от Нисан = рено = шитня!
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    До 4 ( преди 2 седмици )
    *** ти си бил страшен инталект да не си завръшил некое не ме ге. Ако бяха умни щяха да правят баничарките на газ.
  • #7
    5 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 2 седмици )
    Е знам не купуват дизел