IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски кросоувъри с мотори Nissan идват в България

Софийска компания ще дистрибутира Dongfeng-Nissan в цяла Източна Европа

Нова вълна китайски автомобили с технологии на Nissan ще дойдат в България в края на тази година, научи Automedia.bg. Става дума за модели на Dongfeng Nissan - джойнт-венчър, в който Nissan и китайската Dongfeng Motor Group държат по 50%. Освен че произвежда модели на Nissan за китайския пазар, компанията отдавна прави и свои собствени модели под няколко различни марки (с преобладаващо японски компоненти).
  
   
Venucia V-Online
Venucia V-Online
  
   
У нас първо ще дебютира Venucia, потвърди пред нас Юлиан Чебишев, управляващ партньор в ADG Europa. Компанията, базирана в Германия и с дъщерно дружество у нас (ADG Bulgaria), ще е официален вносител на Dongfeng-Nissan за цяла Европа. Тя вече предлага в България собствени марки на китайската Dongfeng като Voyah и M-Hero. Софийският офис на ADG отговаря за дистрибуцията на Dongfeng-Nissan в цяла Източна Европа, като вече се знае, че македонската Fila Group ще предлага марките в Северна Македония и Сърбия.
 
    
Venucia V-Online
  
       
Дебютът на Dongfeng-Nissan в България ще е в края на този година с модела Venucia V-Online - 4.56-метров компактен кросоувър, който може да е с бензиново или хибридно задвижване. След това в началото на 2025 ще дойде и най-новият модел на компанията - eлектрическият Venucia VX6, както и някои от по-компактните и евтини модели.
  
   
Venucia V-Online
  
         
Все още няма официална позиция от Nissan за плановете на джойнт-венчъра за експанзия в Европа. Японският гигант бе принуден да ограничи предлагането на собствените си модели на Стария континент като част от споразумението за реорганизация на съюза с Renault. В момента Nissan продава в Европа само кросоувър гамата си: Juke, Qashqai и Xtrail, както и слабо вървящия електрически Ariya.
   
        
Какво произвежда Dongfeng-Nissan (ГАЛЕРИЯ):


  
    

 

0 от 500
  • #6
    16 rate up comment 1 rate down comment
    До 3 ( преди 2 седмици )
    А как би могъл да знаеш ти какво правят умните хора? :D
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Те пък щото самите Донгфенг се скъсват от продажби в България. Втора серия на драмата с Грейтуол са, така че тези най-вероятно ще са 3та серия от поредицата.
  • #4
    22 rate up comment 2 rate down comment
    БайБоцимир ( преди 2 седмици )
    До #3Според теб защо всички производители предлагат дузелови двигатели за лекотоварната си гама? Рено, например, са заложили за Мастър в новото поколение пак дизел. За да превозваш товари и въртиш 100 хил. км на година, еквивалентен бензинов двигател ще повиши значително разходите.
  • #3
    3 rate up comment 27 rate down comment
    Факт ( преди 2 седмици )
    Първият признак за техническа изостаналост е да сложиш у микробус и пикап дизелов двогател.Умните хора не се занимават с технически изостанали марки.
  • #2
    3 rate up comment 16 rate down comment
    Факт ( преди 2 седмици )
    Инвесрицията в авромобил е ротална глпост.
  • #1
    11 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Да внасят, лошо няма.