IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel изравни цените на SUV с ДВГ и ЕV на основен пазар

Хибридната версия на Frontera ще струва колкото електрическата

Британска марка влезе в историята като първи автомобилен производител, който предлага електрически модел на същата цена като бензиновия. И ще го направи един от най-евтините на пазара в Обединеното кралство.


Opel Frontera


Vauxhall (под това име там се прави Opel) пуска новата Frontera на цена от 23 495 паунда (27 908 евро) както за бензиново-хибридно, така и за електрическо задвижване. Изборът между двете с еднакъв бюджет е първи за Обединеното кралство.

За сравнение - конкурентите имат средно 30 процента разлика между електрическите и ДВГ версиите на един и същи модели. Може да сравним цените при Citroen C3. На местния пазар се продава за 14 150 лири, но скача до 21 990 за неговия електрически еквивалент - Е-C3.
 

Opel Frontera


Но с новата Frontera вече няма риск. Този модел е издръжлив SUV от среден размер, който не е различен от класическата Frontera. Но може да се похвали със съвременните характеристики на модерен автомобил от марката. Профилът с две кутии го прави по-спортен и по-просторен от „брата” Mokka, да не говорим за по-добра цена. Срещу £23 495 получавате 1,2-литров трицилиндров бензинов двигател с обща мощност от 99 к.с.

Паралелното ценообразуване се запазва, ако искате да преминете към GS оборудване за £25 895, което включва 17-инчови джанти, релси на покрива и технологична кабина. Общата мощност тук скача до 134 конски сили. Vauxhall потвърди, че новата Frontera ще бъде отворена за поръчки през октомври, а пълното пускане в Обединеното кралство е следващата година. Управляващият директор Джеймс Тейлър обаче потвърди пред медиите, че ще минат още няколко години, за да достигнат едни и същи печалби при ДВГ и електрическите модели.


Opel Frontera


Още няма обявени цени, при които Opel Frontera ще се продава в България. В Германия обаче вече е на линия, като прави впечатление, че цените продължават да са различни. Хибриден бензинов двигател със 74 kW (100 коня) започва от цена 23 900 евро. По-мощният хибрид (100 kW и 136 коня) тръгва от 25 700 евро. И чистият електрически Frontera с максимална мощност от 83 kW и пробег от 305 километра започва от 28 990 евро.
 

 

0 от 500
  • #49
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Факт ( преди 1 седмица )
    Учудващо е как този полуграмотен електрически олигофренд от години седи тука и се прави на умен. Разликата в цената на една Тесла модел ес и едно Камаро най високата версия е46020 лева при 10ст за квтч и 19квтч/100 км разход за Теслата и 15л на 100 разход за Камарото при цена на литър от 2.70лв. Математическите изчисления показват категорично че чак след 1192 пъти или след 120к км ще се изплати разликата в цената между теслатЪ и Камарото. а след 120к км теслатЪ ще е Дроб.
  • #48
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 седмица )
    Тротка,купи си втора употреба електричка.Сектанта агитира,но не си купува, гроздето е кисело.
  • #47
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 седмица )
    Понеже си функционално неграмотен и сигурно предишните 100 пъти не си разбрал че не си купувам чисто нови автомобили и ако ти се вържа на акъла ще те питам ти кога ще си купиш чисто нов lexus? Нали си сектант на Toyota?
  • #46
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 седмица )
    Дал съм ти цени от 10 стотинки с ДДС и всички такси при 0,7 ст на борсата, до 1,50 без ддс и около 2 лв с всички такси крайна цена само в последните две денонощия. Само ти не можеш да се усетиш, че този проблем в флуктуацията на цената може да се реши единствено и само с батерии и колкото по-голяма е разликата в цената, толкова по-рентабилно е да се ползва батерия, която ще си върне инвестицията за изключително кратък период. Дадох ти пример и с измисленият ти цех с цени за деня
  • #45
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Давай Теслю Тунберг,ти си.Цените се изравниха,вече нямаш повод да отлагаш покупката на електрокар.
  • #44
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Ти си най-умния ( преди 2 седмици )
    Щом си мислиш, че ако при един и същ модел автомобил електромобила е на същата цена с три цилиндров двигател, то ако му сложат v8, електрическата версия ще е по-скъпа. Всички останали които сме по-глупави от тебе знаем че в този случай мощния модел с ДВГ ще стане с поне 50% по-скъп както от малолитражката така и от електрическия модел. Ти продължавай да се лакваш а ние ще ти помагаме да се омазваш за да ни се смеят на нас.
  • #43
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    Електролалугера все дава цени от борсата, когато цените са ниски в събота,неделя или по празниците.Цени без акциз, ДДС , достъп,пренос,такса баланс.
  • #42
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    Бензинов трицилиндров,пак сравнявате ябълки с портокали.Статия писана от електролалугер.
  • #41
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    Само много умен човек ще сравнява електрокар с малка батерия и 200 км пробег с бензинов с 600 км пробег.
  • #40
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Както виждаш ти говоря с факти и цифри които лесно можеш да провериш да идеш да видиш с очите си и да пипнеш с ръцете си. Дадох ти цени на тока за които имаш избор за последните 24 часа. Имаш изборът да заредиш от 10 стотинки до 1,50 лв за киловатчас на промишлен ток или имаш избор между 27 и 14 стотинки на битов. От 37 до 95 стотинки на обществени зарядни станции.Какъв избор имаш за цените на бензина? Ако след час всички два милиона отидат да зареждат на бензиностанцията какво ще се случи?