IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пожар унищожи електромобили на паркинг в завод

Инцидентът с колите на Rivian Automotive се размина без пострадали хора (ВИДЕО)

Пожар избухна на паркинга на завода на Rivian Automotive в Нормал, щата Илинойс, в ранните часове на неделя и повреди сериозно няколко електрически превозни средства, като някои са изгорели напълно). Според представители на автомобилния производител при инцидента няма жертви и ранени, а причините за пожара в момента се разследват.


електромобили пожар


Пожарът е възникнал от северната страна на завода, разположен на 200 км южно от Чикаго. Монтажният цех не е пострадал, а след намесата на местната противопожарна служба пламъците са е били ограничени до паркинга.

Представителите на Rivian не уточниха броя и типовете засегнати превозни средства, но се предполага, че сред тях са както кросоувъри R1S, така и пикапите R1T. Това е поредният проблем за производител на електромобили, който по-рано тази година затвори завода, за да извърши сериозно преоборудване, което трябва да рационализира производството и да намали разходите.



Въпреки пожара, компанията не спира плановете си за увеличаване на производството и поддържане на графика за пускане на нови модели. В момента всички превозни средства Rivian се произвеждат в завод в Нормал, но американският производител също така има планове да построи второ съоръжение в Джорджия.

Освен това миналата седмица Rivian временно спря производството на своите търговски ванове за Amazon поради недостиг на части, но планира скоро да компенсира загубените количества.


0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Пазарът не търпи празни ниши. Едни се отказват от производството на електромобили и смятат вложените 2 милиарда в завод в Европа за изгубени, а други увеличават производството на електромобили и строят нови заводи. Само времето ще покаже коя е печелившата комбинация. Аз залагам, че вторите имат по-голям шанс за успех в дългосрочен план.