IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пожар унищожи електромобили на паркинг в завод

Инцидентът с колите на Rivian Automotive се размина без пострадали хора (ВИДЕО)

Пожар избухна на паркинга на завода на Rivian Automotive в Нормал, щата Илинойс, в ранните часове на неделя и повреди сериозно няколко електрически превозни средства, като някои са изгорели напълно). Според представители на автомобилния производител при инцидента няма жертви и ранени, а причините за пожара в момента се разследват.


електромобили пожар


Пожарът е възникнал от северната страна на завода, разположен на 200 км южно от Чикаго. Монтажният цех не е пострадал, а след намесата на местната противопожарна служба пламъците са е били ограничени до паркинга.

Представителите на Rivian не уточниха броя и типовете засегнати превозни средства, но се предполага, че сред тях са както кросоувъри R1S, така и пикапите R1T. Това е поредният проблем за производител на електромобили, който по-рано тази година затвори завода, за да извърши сериозно преоборудване, което трябва да рационализира производството и да намали разходите.



Въпреки пожара, компанията не спира плановете си за увеличаване на производството и поддържане на графика за пускане на нови модели. В момента всички превозни средства Rivian се произвеждат в завод в Нормал, но американският производител също така има планове да построи второ съоръжение в Джорджия.

Освен това миналата седмица Rivian временно спря производството на своите търговски ванове за Amazon поради недостиг на части, но планира скоро да компенсира загубените количества.


0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    лутън го вдигнаха във въздуха и за да не плашат простолюдието набедиха един рендж ровър
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 седмици )
    На тротинетката му изгорял новия електрически автомобил още във завода.
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Да видим колко време ще просъществуват коментарите които разобличават този който ги трие
  • #8
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 седмици )
    Не съм чувал автомобили да се запалят на паркинга на завода производител.За електрически автомобили това е поредната случка.
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    МЪСК ( преди 2 седмици )
    Аааве казах им на тея гaщници: Минете към LFP клетки - незапалими и негорими са.
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 5 ( преди 2 седмици )
    Ти онзи психопат с многото никове ли си или си просто жертва на психопата, която му повтаря лъжите неволно? Автомобилът е бил ЧИСТ ДИЗЕЛ и причината е повреда на двигателя ИЛИ повреда в електрическата система! Единствената батерия В този автомобил е 12 волтов акумулатор какъвто имат абсолютно всички автомобили с ДВГ. Какво предлагаш? Да се забрани доста път на автомобили с 12 волтов акумулатор в подземен паркинг? Или на дизеловите автомобили? Една лъжа повторена от 100 психопата не е истина.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Жомпи ( преди 2 седмици )
    ДВГ-то на Лутън беше хибрид и анализите показваха, че огънят тръгва откъм батерията
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    carpe_diem ( преди 2 седмици )
    Палят се, просто много пъти по-рядко от ДВГ (като процент от общите бройки), но с доста по-сериозни последици. Пожарната да не спи, ами да влезе в час - в някои краища на света вече действат адекватно, но за съжаление на повечето места, където може да стане проблем, нямат нужната подготовка или оборудване да се справят бързо. И все пак - най-големият пожар не е онова EQE, дето подпали над 100 коли наскоро, а ДВГ Range Rover на летището в Лутън също неотдавна.
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    Не се палят електрокарите,ама никак.
  • #2
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    То пак добре, че завода се е разминал с унищожаване