IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Cybertruck изведнъж поскъпна драстично

20-те хиляди долара надценка идват и със забележима загуба на пробег

Електрическият пикап Tesla Cybertruck значително поскъпна. В момента цената на пълноразмерен пикап в най-достъпната му версия започва от $99 990. Това е значително увеличение на цената, тъй като конфигураторът на сайта вече не предлага началната опция за задвижване само на задните колела, която беше планирана за 2025 година и струваше $60 990.
  
   
Tesla Cybertruck, България
  
         
В допълнение, цената на Cybertruck със задвижване на всички колела се е увеличила драстично - от $79 990 на $99 990. В същото време разчетният пробег пада от 547 на 512 км. Останалите технически характеристики остават непроменени. От Tesla казват, че пикап с мощност 600 к.с. може да ускори от 0 до 100 км/ч за малко над 4 секунди и ще има максимална скорост от 180 км/ч.
  
   
Tesla Cybertruck цени
Такива бяха цените допреди поскъпването
  
   
Цените на най-високото ниво на оборудване Cyberbeast също са се увеличили, като моделът вече започва от $119 990 вместо $99 990, въпреки факта, че неговият пробег също е намален от 515 на 484 км. Също така си струва да се отбележи, че GMC Hummer EV вече е по-евтин от Cybertruck, като цените му започват от $98 845.
  
   

 

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Проблема хич не е във факта, че не могат да ги произвеждат бързо. Като беше проблема с чистачките, се оказа че за почти 6 месеца са доставили малко над 10к бройки. При план за 250к на година
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    До 4 ( преди 1 месец )
    Смяташ ли че някога тези два милиона са били реални поръчки на хора, което искат да купят пикапа за да го карат? Повечето от поръчките са от спекуланти, които искат да припечелят някой долар от препродажбата. Това е огромен проблем за Тесла, които си нямат и идея колко е реалното търсене, за да изградят подходящ производствен капацитет. Нима някога си вярвал, че два милиона са пожелали тази откровена грозотия? Аз може да харесвам някои идеи на Тесла, но съм реалист и опитвам да съм обективен.
  • #5
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    По-ниска цена от какво? Както вече писах в предишното мнение, цената няма нищо общо със себестойността. Но ако говорим за себестойност, пикап с такива форми излиза много по-евтино за производство, отколкото да огънеш тази ламарина във формата на обикновен калник, ако въобще е възможно. Ще е необходимо проектирането и производството на скъпи и сложни огромни преси, както и скъпи и сложни матрици, които са консуматив и се амортизират бързо, заради якостните качества на неръждаемата стомана.
  • #4
    10 rate up comment 1 rate down comment
    До 2 ( преди 1 месец )
    Ама разбира се каквото и да направи Тесла за теб все е гениално значи новата цел е от 2 милиона да намалят поръчките до 2 хиляди чрез откази от поръчки :D
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    И така вместо 40 хил базовата цена е 100 хил макар и за версията която трябваше да струва 50 хил
  • #2
    4 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Нормално. Могат да си го позволят, защото имат няколко стотин хиляди поръчки. Само преди година имаха около 2 милиона, но очевидно не са отказали достатъчно клиенти и се налага втори път да вдигат цените, за да ги откажат.
  • #1
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Най-големия провал на Тесла и разминаване с обещаното, а този дизайн уж беше и за по-ниска цена