IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Доналд Тръмп получи като подарък Tesla Cybertruck (и Rolex)

Идеята e на инфлуенсъра Адин Рос, не е известно дали Илон Мъск има участие

Американският инфлуенсър Адин Рос, по време на 90-минутно интервю, проведено в стрийминг платформата Kick, подари на бившия президент на САЩ - Доналд Тръмп, пикап Tesla Cybertruck. Машината е „опакована“ със снимка на републиканския кандидат от деня на опита за убийство срещу него, извършен на 14 юли 2024 г. в Пенсилвания и с надпис „Make America Great Again“.


Доналд Тръмп


Това не е първият случай, в който американски политик по време на предизборна кампания получава подарък, но вече се появиха твърдения, че икономическата стойност на пикапа (и подарения с него часовник Rolex) надхвърля границите наложени от Федералната избирателна комисия.

Все още не е ясно дали главният изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, има участие в подаръците. Това, което е сигурно обаче, е, че закупуването на Tesla Cybertruc не е нещо, което може да се направи за няколко минути, като се има предвид дългото време за чакане и не малката цена - 81 895 долара за основната версия.

В подкрепа на хипотезата, че шефът на Tesla може да има нещо общо с това, е публикация на самия Мъск във рубриката Q&A (въпроси и отговори) на социалната мрежа X (бивш Twitter). Най-богатият човек на планетата коментира новината с две емотикони, изобразяващи огън, без да коментира повече по въпроса (вероятно и заради скорошния спор около финансирането от негова страна на кампанията на бившия президент с 45 милиона долара).

Както се вижда от самото интервю, Доналд Тръмп е оценил високо подаръка, така че не е изключено скоро да видим неговия Tesla Cybertruck в някоя бъдеща публична изява, при условие, че някой от Федералната избирателна комисия го направи не блокира подобно прехвърляне на собственост заради твърде високата стойност на превозното средство. Сега действащото ограничение за политик, който се кандидатира за Белия дом, е 3300 долара на човек.


0 от 500