IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск: На два пъти се опитаха да ме убият

Милиардерът е бил атакуван до централата на Tesla в Тексас

Светът беше шокиран, когато миналата събота нападател се опита да убие Доналд Тръмп по време на митинг в Пенсилвания. Илон Мъск, виден почитател на кандидата за президент на САЩ, разкри, че е минал през подобни опасности. Босът на Tesla преживял два опита за убийство.

 
Тесла, Мъск, Tesla


След инцидента с Тръмп - Мъск се включи в социалните медии, за да сподели собствените си шокиращи преживявания. Той разказа за два отделни опита за убийство близо до централата на Tesla в Тексас. И двата пъти нападателите са били въоръжени.

Мъск сподели, че високият му статус и противоречиви ходове са го превърнали в мишена. През 2022 г. милиардерът обвини репортерите, че са изложили живота му на риск, като са споделили местоположението на частния му самолет в реално време. Той нарече това „координати на убийството“. Случаят доведе до забрана на въпросните журналисти от X, платформата, собственост на Мъск.

Въпреки многобройните заплахи, за които споменава, босът на Tesla разкри само тези два сериозни опита. Той не даде подробности колко близо са се приближили нападателите, намеквайки, че не са го наранили.

 

Доналд Тръмп, автомобил


Илон Мъск изрази съчувствието си към Тръмп и му пожела бързо възстановяване, позовавайки се на собствения си опит. Нещо повече - милиардерът даде подкрепата си за кандидата на републиканците, оприличавайки го на Теодор Рузвелт! Мъск дори е дарил пари за кампанията на Тръмп, въпреки че в миналато двамата имаха търкания в миналото.
 

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Не, Мите, ти си буквалистът наоколо с претенции за "функциона грамотност". Подчертавам, "претенции".
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ако се върнем на Хитлер, не смяташ ли че и той, въпреки всички злини които е извършил, е направил и много добри неща? Нобел, който е изобретил динамита и Айнщайн, който препоръчва на президента разработка на атомна бомба? Така и не се научихте да не гледате едностранчево на нещата и реалността. Така и не се научихте да мислите различно от дихотомия. Крадеца вика дръжте крадеца. Хора като вас не могат да създадат екип и да имат лоялни партньори, защото очакват от всички да са идеални без недоста
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До лудория ( преди 1 месец )
    Правиш ли разлика между сектата Toyota и сектантите които пишат тук и мене който редовно наричам Илон Мъск психопат и патологичен лъжец? За разлика от вас сектантите, аз виждам и доброто и лошото И мога да го изрека на глас. За вас Илон Мъск е нищожество и доста по-ниско от Хитлер и няма как да видите дори едно положително нещо нито в Тесла нито в имам Мъск нито в Тесла нито в имам Мъск нито Илон Мъск нито при електромобилите, нито при батериите нито при възобновяемите източници. Те са врагове
  • #15
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    То и Хитлер е визионер. До 1942-43 е бил бомба човек. Бил е обявяван за човек на годината от списание Time. ;) Ама на, след това нещата се променят. Надявам се да си го чувал този. Та сега за партньори - имам предвид онези хора, с които работиш заедно вътре в компанията, а не за бизнес партньорства по интереси. Да даваш пример с държави е смешно, но няма да го разбереш, както не разбираш какво е СОП. Я обясни ни, на нас, защо Мъск неще да чува Open AI?
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До 14 ( преди 1 месец )
    Аз гуру за разлика от твоя Азис нямам. А щом твоята ценностна система определя че Илон Мъск няма нито едно постижение което да помага на развитието на човешката раса, а ще остане в историята като най-големия враг на човечеството, Азис е божество и нарицателно за величие, аз нямам какво да допълня. Според моята ценностна система, Илон Мъск е противоречива личност и си има своите недостатъци, но дърпа света напред и ще остане в историята като визионер, променил редица сектори
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 12 ( преди 1 месец )
    Азис в случая е нарицателно, г-н Ценностна система. Не мога да повярвам, че трябва да обяснявам като на дете със СОП. Известността не е мерило за качество. Светът е пълен с ТикТок и Ютюб звезди, така че харесай си друг аспект от битието и действията на гуруто ти, за да ни убеждаваш в неговата святост.
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До лудория ( преди 1 месец )
    Партньори на Мъск? Всеки иска да си партнира с Мъск. Сигурно защото не са чели какъв измамник го описвате тук. Например германското, китайското и още доста правителства различни от американското искат да си партнират и си партнират с Тесла. Всички световни производители на батерии желаят и си партнират с Тесла, включително най-големият им конкyрент BYD. Точно на другия полюс е Toyota, която не можа да си намери партньор производител на батерии само за 10 000 автомобила годишно. Защо ли?
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До 7 ( преди 1 месец )
    Ако ми опреш пистолет на челото и кажеш че ще ме застреляш ако не ти кажа пет песни на Азис, няма да мога да ти кажа дори една. Върти ми се някаква Хабиби но не знам дали така се казва. 20 от 30 мои съседи също ще ти кажа кой е Азис но не могат да изброят "постиженията" му. Разликата е че феновете на Азис знаят кой е Илон Мъск, но феновете на Илон Мъск не знаят кой е Азис, камо ли пък кой си ти. Казва му се ценностна система.. щом Азис ти е веруюто, ясен си ми.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Мъск отдавна стана страшно свръхегоистичен и алчен иначе жалко за гениалния му ум или поне преди е бил такъв
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    то и ружа игнатова си я знаят по света и в махалата това променя ли личностните и качества странно защо медиите обичат да правят герои на новото време от личности чието място е на подсъдимата скамейка