IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се Lamborghini на Доналд Тръмп... с превъртан километраж

Суперколата, произведена специално за бъдещия президент през 1997, се предлага на търг

Lamborghini Diablo, и то VT Roadster, само по себе си е достатъчно магнетична кола. Но интересът към тази конкретна бройка, която ще бъде предложена от Barret-Jackson на големия търг в Скостдейл, се засилва значително от името на първия й собственик - някой си... Доналд Тръмп.
   
   
Lamborghini Diablo, Доналд Тръмп
   
     
Това синьо Lambo e поръчано лично от бъдещия лидер на свободния свят през 1997 и е едно от 132, произведени за американския пазар. Тръмп от дълги години се радва на специални отношения с Lamborghini: в случая компанията му е позволила да поръча колата в цвета Blu Le Mans, който не се е предлагал официално през 1997, и това си остава единствената бройка от тези години в такава разцветка. Освен това автомобилът носи специална паметна табелка "Donald Trump 1997 Diablo" на вратата. Бъдещият президент е карал тази кола до 2002 година, когато я е продал. Любопитното е, че досието на автомобила показва "несъответствие" на пробега към 2003 година, според компанията за данни CARFAX. По всяка вероятност това означава, че километражът на това Diablo е превъртан.

Суперколата, наречена на един легендарен бик от коридата през XIX век, се задвижва от 5.7-литров V12 двигател с 48 клапана и мощност 492 конски сили при 7000 об/мин. Има задвижване на четирите колела и 5-степенна трансмисия. Системата VT разпределя векторно въртящия момент към предните колела при нужда, гарантирайки максимално сцепление. Ускорението от място до 97 км/ч отнема 4.1 секунди, максималната скорост е 325 км/ч.
  
  
Още снимки на Diablo-то на Тръмп вижте в ГАЛЕРИЯТА:


 
 

 

0 от 500