IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лимузината на Тръмп се пусна в NASCAR

"Звярът" бе пейс-кар по време на състезанието "500-те мили на Дайтона" (ВИДЕО)

Лимузината на Тръмп се пусна в NASCAR

В навечерието на Нова година американският президент Доналд Тръпм разкри в интервю за Джон Робъртс от тв канала "Фокс Нюз", че планира да направи една обиколка на пистата Daytona International в правителствената лимузина "Звярът". Самият журналист разкри това в пост в социалната мрежа "Тутър" като добави, че "участието" на Тръмп още не е сигурно, но това е непосредствената цел на президента.

В неделя Тръмп и първата дама Мелания участваха в церемонията по откриването на прочутото състезание "500-те мили на Дайтона", първи кръг от новия сезон в американските серии NASCAR. Освен че дадоха старт на гонката, Тръмп и Мелания направиха една обиколка с президентския Cadillac, заедно с кортежа си. Разбира се, шофьорът на бронираната лимузина не даваше пълна газ по овалната писта. Всъщност, "Звярът" се оказа един вид пейс кар в състезанието, което бе прекратено след няколко обиколки заради силния дъжд и отложено за днес.

Лимузината на Тръмп тежи около 9 тона и между другото е оборудвана с нитро система. Бронята и стъклото на автомобила могат да издържат на обстрел от всякакво стрелково оръжие. "Звярът" има модерни комуникационни системи, медицинско оборудване, пожарогасителна система, система за защита от ядрени, химически и биологични оръжия, както и специални системи, които могат да разпръскват дим или газ и да пускат ток през дръжките на вратите. Лимузината се оценява на около 1,5 милиона долара.

0 от 500