IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Подкрепата на Мъск накара Тръмп да промени мнението си за електромобилите

Нямам друг избор, за да получа 45 млн долара, заяви кандидатът за президент

Отношенията между кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ - Доналд Тръмп, и главния изпълнителен директор на Tesla - Илон Мъск, претърпяха нов обрат. И сега Тръмп от яростен критик на електрическите превозни средства се превръща в техен поддръжник.


Доналд Тръмп


През последните седмици кандидатът за президент беше забелязан да се придвижва с електрически превозни средства, а на митинг в Джорджия заяви: „Аз съм за електрическите автомобили. Трябва да бъда, защото Илон силно ме подкрепи."

Подкрепата на Мъск всъщност представлява 45 млн долара, дарени за кампанията на Тръмп в борбата му за президентския пост срещу кандидата на демократите Камала Харис. „Просто нямам избор“, заяви Тръмп, за да се оправдае пред своя електорат, който е силно обвързан с американския петрол.

Самият Мъск беше сред най-големите критици на бившия президент, но в последно време промени тона си. Според последните съобщения Тръмп и шефът на Tesla си общуват често и са на общо мнение по редица важни въпроси. Появиха се спекулации, че Мъск може да заеме ролята на консултант в бъдещата администрация на Тръмп, ако последния спечели изборите.

Въпреки подкрепата за електриомоболите след паричната инжекция от страна на шефа на Tesla, Тръмп даде да се разбере, че според него автомобилната индустрия няма да се захранва изцяло от батерии.

„Не всеки трябва да има електрическа кола. Казах това на Мъск, така че ще променим сегашната ситуация", обясни Тръмп на избирателите, имайки предвид обещанието на администрацията на Байдън наскоро за силна подкрепа на развитието на ЕV през следващите години, включително план за увеличаване на продажбите на електрически автомобили до 50 процента от общите до 2030 г., както и разпоредби, които затрудняват бензиновите автомобили да отговарят на стандартите на EPA.

Преди да получи 45 милиона долара от Мъск, Тръмп изобилно критикува разходите за инсталиране на станции за зареждане на електрически превозни средства, включително предоставяйки неточни числа за действителните разходи. Сумата посочена от кандидат президента беше доста противоречива, като варираше от 5 до 12 трилиона долара.

Тръмп също така обяви, че правителството на Байдън е похарчило 9 милиарда долара за зарядни устройства в Средния Запад. Всъщност Законът за инвестициите в инфраструктурата и заетостта от 2021 г. всъщност отпусна 7,5 милиарда долара за инсталирането на хиляди зарядни станции в цялата страна.

Сега тонът на бившия президент се промени. „Искам да имате бензинови коли, искам да имате хибриди, искам да имате всякакъв вид коли, които можете да си представите, докато те (б.а. - демократите) искат всички да използват електрически коли.“


0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Румбо ( преди 1 месец )
    Всъщност политиката "всякакви автомобили според нуждите и без истерия" е най-правилната.Електрическите коли имат своето място,но то не е над 50%.
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Krasy ( преди 1 месец )
    И за постигнатото е рано за заключения,примери бол.Сухото мляко през шейсетте го изкарват,че е пълноценен заместител на това което природата е създала,като майчиното,но тези които са кърмени 30 г по късно се оказва,че боледуват в пъти по малко,затова е рано за оценки.
  • #17
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 16 ( преди 1 месец )
    А това че ще се ***, осирал се и се *** и в момента, означава ли, че трябва да пренебрегнем постигнатото досега и това което ще се постигне в бъдеще? Много добър пример си дал с Хитлер. За всеки, който е обективен и е запознат с историята, по времето на Хитлер има страхотни постижения както в науката, така и за икономиката на Германия. За добро или лошо, светът се движи именно от такива психопати. Но то по подразбиране за да си политик трябва да си психопат и да лъжеш изкусно.
  • #16
    2 rate up comment 0 rate down comment
    krasy ( преди 1 месец )
    Човека ти написа,че можеш да оценяваш някого само когато си отиде от този свят,а ти сякаш си сляп сектант продължаваш да спориш!Има безброй примери на велики хора в кавички,които в последствие са се ос..рали,като Хитлер е най бруталния пример,но не казвам нито лошо нито нещо добро за Мъск,просто е рано за заключения.
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Турбо ( преди 1 месец )
    Тагаренко събира доброволци,запиши се.Аз съм против да участвам във война,която не е в защита на България.
  • #14
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Турбо ( преди 1 месец )
    До5.Ти на евроатлантическата пропаганда ли вярваш? Тогава возьми чемодан,вогзал,на фронте в окопах да се биеш в помощ на хоХлите.
  • #13
    0 rate up comment 5 rate down comment
    ТУЗАРА ( преди 1 месец )
    Един милиардер да купи друг за 45M? Не е само до пари. Казал му е на нормален език: вадиш петрол, чакаш трусове и пропадания. Това са кухини, Доналд. Въздух земя не държи. Не може да живееш на Земята, а да го караш по марсиански. Тръмп: Америка велика отново! Мъск: велика ямa ли имаш предвид?
  • #12
    2 rate up comment 4 rate down comment
    До 11 ( преди 1 месец )
    А кой ти говори за минали постижения? Говоря ти за резултати по *** днес и които ще бъдат постигнати утре или след 10 години. Мъск е мъж на място и въобще не си притеснява какво щял да помисли президента на САЩ за него и какво ще говори. Камо ли пък какво говори някой който сам си е избрал име което означава мъжки полов орган, но се държи като женски. Много хора мразят Мъск, защото говори каквото мисли. На мен пък точно това ми харесва в него, дори когато не харесвам това което казва.
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    До 7 - ти Боби Михайлов по постиженията му като вратар или като "постиженията" му като шеф на БФС го оценяш? Човек се оценя само по постиженията, чак когато си отиде от тоя свят, докато е на него се оценя по това какъв е всеки ден!
  • #10
    6 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Мъск си напазарува Тръмп пред очите на целия свят, а представете си как са напазарувани всички тия в Брюксел, Париж, Берлин и прочие псевдозелени пионки! Ако не беше толкова жалко, щеше да е смешно! Но пък е смешно колко псевдоелектрици са му *** на Мъск напълно безплатно ... :-) :-) :-)