IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Опитва ли се Google да ликвидира Waze?

Шест нови услуги в Maps до голяма степен обезсмислят алтернативното приложение

Google купи Waze за 1.3 милиарда долара през 2013 и този ход накара мнозина да очакват края на израелската картографска услуга. Тъй като Google Maps се смяташе за водещ продукт, очакванията бяха Waze просто да се слее с него и да изчезне като самостоятелно навигационно приложение. За огромно облекчение на множеството фенове на Waze, това не се случи, и двете услуги продължиха да работят независимо.
  
   
Waze срещу Google Maps
Тази популярна интернет шегичка добре изразява разликите в подхода на Google Maps и Waze до момента. Но с последните промени двете приложения все повече се доближават
 
        
Дори и днес сливането не е на дневен ред, категорични са от Google. Но гигантът постепенно започва да развива Maps така, че навлиза директно в територията на Waze, отбелязва в коментар по темата Autoevolution. Aко тази тенденция се запази, по-малката навигация ще се обезсмисли.
  
          
Шестте ключови новости в Google Maps (ГАЛЕРИЯ):


Снимки: Bogdan Popa - Autoevolution, Google
 
    

0 от 500
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Opp ( преди 1 месец )
    Когато адресът е спорен - карам и с двете навигации - Waze i GM. Waze е на цял екран, а ГМ е като плаващо прозорче върху Wazea. Може и просто да се раздели екрана на телефона на две половини, всяка с по 1 приложенията. Наблюденията ми от години са, че Waze e по-адекватен с калкулацията на времето и задръстванията. Освен това Waze изчислява ЕТА според събираната информация за потребителя. Ако караш по-бързо, над ограниченията, проекто времето е съобразено с твоята предистория.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    2019-та бях един месец в Ню Уорк. Двайсетина пъти се вози в такси. На кола по-стара от 2018-та година не попаднах. Всички имаха много големи вградени навигации. И всички шофьори си бяха залепи ли смартфона на стъклото и ползвах GM.
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    #12 и предложението ти е? Коя е тая навигация която се оправя перфектно с всички адреси И има опция за маркиране на полицай зад храст? Ако кажеш уейз - първо те са отново на гугъл и второ мапса е много по-добър за адреси. Други? Чистите навигации НЯМАТ опция за маркиране на събития по пътя от водача, а и да имат са с много малка база съответно не може да се разчита, че някой със същата навигация е минал отпред (за разлика от waze текущо).
  • #12
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ползвам мапс и е средна работа, като се замисля че целия гугъл с всички данни в реално време стои зад това приложение направо си е зле. Редовният номер е да търся някакъв адрес на 50 км и не го намира, обаче ако го потърся отново когато съм почти стигнал и О, чудо! Вече знае къде е. Или не открива дадена улица, обаче знае че еди кой си бар е там и като стигам ми казва :"Завийте по тая улица"...
  • #11
    2 rate up comment 38 rate down comment
    . ( преди 2 месеца )
    Да го махат, само помага на джигитите
  • #10
    41 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 2 месеца )
    И да, тираджии масово ползват вазето, заради отбелязването на дупки, трафик и полиция. Аз съм всеки ден по пътищата ( с кола ) и ясно виждам , как почти всички карат с вазе. Коли, камиони, бусове- всички. Карай си с умрелия гармин, пожелавам ти успех да видиш къде има милиционери, които продължават да се крият като жалки шумкари и партизани.
  • #9
    5 rate up comment 23 rate down comment
    До 7 ( преди 2 месеца )
    Умрела е баба ти. Камиони не ме интересуват, за тях си има специализирани неща. Няма по-добра навигация от гугъл мапс. Единствено и липсваше репортването на полиция, но сега ще го има. И до сега можеше да се отбелязва , но никой не го правеше. Сега инфото за проблеми по пътя , директно от вазето ще идва в мапс. Гармин, мармин, I go, Tom Tom, Here maps- всичко е пунта мара в сравнение с мапса.
  • #8
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    7-ми, за тираджии и автобуси - обяснението е друго - зарарди височина и маса, не навсякъде могат да минат и затова имат специялни версии (мостове, тунели..). Но инак и те ползват Уейз (за "партизани" и други капани). Таксита - като съм заглеждал - масово е мапс. Класическите навигации, както и телефонните си имат своите + и -.
  • #7
    7 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Професионалните шофьори, тираджии, автобуси, таксиджии и доставчици в големи градове и др. не ползват телефонни приложения! Дори и най евтиния GPS на Garmin работи в пъти по добре от всякакви такива умрели приложения. Да вярно че картите са изглеждат по обикновени и супер опростени, няма сателитни снимки, обаче системата работи навсякъде и по всяко време и като въведеш адрес няма да те подведе. Можеш да си избираш алтернативни маршрути по бързина и дължина.
  • #6
    20 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Мапса е по-добро отвсякъде, но специално за полицаите в храстите огромната част от хората ползват waze и съответно докато не преминат на мапс може да е слабо отразяването на такива събития.